Част от рудниците наводнени, Петкова утеши, че те работят нормално

  • 12 март 2015 10:39

  • 683
  • 0
Част от рудниците наводнени, Петкова утеши, че те работят нормално
©

Ние сме реагирали максимално бързо и адекватно. Още на 6 март, след като получихме информацията във връзка с предстоящата усложнена обстановка, ние сме изпратили писмо на Мини Марица-изток и към настоящия момент мините работят нормално.

Това заяви в парламента министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по по повод въпрос на БСП ще гарантира ли енергийната система нормалното функциониране на рудниците, предвид факта, че част от тях са наводнени.

Направили сме всичко възможно максимално бързо да бъде подаден ток, категорична бе Петкова.

Енергийната министърка бе помолена да коментира и въпрос от името на Патриотичния фронт, а именно ударен ли е имиджът на България като туристическа страна, имайки се предвид бедственото положение във Велинград.

Това, което се изискваше от нас, от ЕСО, е изпълнено на 100%, съжаляваме за дискомфорта, който сме създали на българските хотелиери, защити се Петкова.

Тя отчете, че безпокойствието в хотелите е било не толкова от снега, колкото от падналите дървета, които е трябвало да бъдат разчистени.

МИЕ няма конкретно касателство с разходите по община Велинград. Това е от компетентността на КЕВР, отговори тя на въпроса отделят ли се достатъчно средства за курорта.

Последвайте канала на

683 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини