БСП и ПФ: Не трябва да има увеличаване на тока

  • 12 март 2015 08:22

  • 764
  • 2
БСП и ПФ: Не трябва да има увеличаване на тока
©

Временна комисия за установяването състоянието на енергетиката е научила, че НЕК няма да иска увеличение на цената на тока, ЕРП-тата не би трябвало да искат увеличаване, категорични бяха  Таско Ерменков от БСП – Лява България и Искрен Веселинов от Патриотичния фронт в ефира на ТВ7.

Част от експертите, които се появяват по медиите и искат хората да плащат загубите на енергодружествата, обслужват интересите на самите дружества. Много от инвестициите, които са декларирали дружествата, не са направени. Резултатите от тези инвестиции са почти нула. Ще направим разследвания къде са отишли всичките пари от инвестициите, категорични бяха депутатите.

40% от персонала, който се е грижил за енергопреносната система, е уволнен. Голяма част от намеренията на дружествата е да извличат печалба. Не бива да се отрича, че ЕВН е дружеството, което е направило най-много инвестиции в мрежата, заяви Ерменков.

Депутатът от БСП лява България обвини ГЕРБ, че са унищожили структурата на Гражданската защита и затова бедствията имат такива големи последствия.

Хората протестират за състоянието на тока. Небедствените спирания на тока е основание за вземане на лиценза, трябва санкциите да са по-сурови. Проблемът за утежнените ни сметките идват от ВЕИ и американските централи. 26 % е печалбата на тези дружества, това не е редно, заключи Ерменков.

Последвайте канала на

764 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Аз казах

2015.03.12 | 12:03

2
Тези чак сега ли се осъзнаха ?! АТАКА от 2 години алармира за тези проблеми, но всички не искаха и да чуят .

2015.03.12 | 12:03

1
И без това даже и сега тока ни е златен всеки може да си направи справка колко плащат за киловат в другите страни!

Добави коментар

Водещи новини