Иван Иванов: Обезпокоени сме от състоянието на сектор сигурност

  • 11 март 2015 11:15

  • 1029
  • 2
Иван Иванов: Обезпокоени сме от състоянието на сектор сигурност
©

Обезпокоени сме от състоянието на сектор сигурност. След месеци на дебатиране сме отново в изходна позиция с въпроса дали нещо се случва. Спорните и противоречиви промени в МВР породи съмнения, че някой диктува промените отвън. Възстановиха се порядки и части от стария закон за МВР. Институцията се задъхва от собствената си административна дейност, каза депутатът от БСП лява България Иван Иванов в Народното събрание.

9000 служители са на държавна служба в МВР. Министърът искаше промени за ранното пенсиониране. Всички тези промени ще важат за новопостъпилите в МВР след 1 април 2015г. Това ли е реформата обещана на обществото и синдикатите, така ли ще решаваме битовата престъпност, запита Иванов.

На дневен ред са тежки последици от работата на МВР, а именно - отнемане на човешки живот, опасения за ескалиране на притока на бежанци. Тези теми не трябва да се пренебрегват. Факт е, че се оттеглят полицаите, които пазят границата, за да отидат в малките населени села и да се справят с битовата престъпност. МВР се е превърнало в цел на разни политически формации, предупреди депутатът.

От своя страна представител на Реформаторския блок коментира, че много се радва, когато ги критикуват БСП и ДПС, знам, че правим правилното нещо. Опитайте да разберете, че има хора във вътрешно министерство искат да управляват разумно и да се оттеглят, когато имат противоречия, завършиха управляващите.

Последвайте канала на

1029 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВИСАДЖИЯТА

2015.03.11 | 22:10

2
ТОЗИ Е ВИСАДЖИЯТА ОТ ШУМЕН, ДЕТО СТАНА ЗАМ .МИНИСТЪР НА МВР ЗА ЕДИН ЧАС. ЕТО ТАКИВА СОЦИАЛИСТИ НИ ПОУЧАВАТ. СРАМ МЕ Е.
Intel® Core™ i5-4670K

2015.03.11 | 12:07

1
Щом народа се оплаква значи крадем здраво! Щом си мълчи значи трябва повече да крадем! Това е логиката на господина когото не съм и чувал ! В общи линии тази е логиката и на всички управляващи!

Добави коментар

Водещи новини