Митов и Щайнмайер обсъдиха стратегията на ЕС за Черно море (обновена)

  • 10 март 2015 12:06

  • 2703
  • 14
Митов и Щайнмайер обсъдиха стратегията на ЕС за Черно море (обновена)
© Булфото

Необходимостта от нов подход и стратегия на ЕС за Черно море също е тема, по която с Германия можем да работим тясно.Това каза на брифинг външният министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, след среща с министъра на външните работи на Федерална република Германия д-р Франк - Валтер Щайнмайер.

Двамата са обсъдили много въпроси.

„Можем да обявим, че България и Германия съвместно ще вървят към договорен засилен график на двустранни консултации между министерствата на външните работи по актуални въпроси в дневния ред на Европа и по-конкретно по темите, представляващи специален интерес за нас. Това са европейското бъдеще на страните от Западните Балкани, подкрепата и насърчаването им, за извършване на необходимите реформи с цел постигане на европейската перспектива, включително чрез участието в определени формати по отношение на Берлинския процес", посочи Митов, цитиран от Фокус.

„Благодарности за ролята на Германия искам да изкажа по темата за постигането на Минското споразумение. Ще работим и ще продължаваме да координираме позиции по бъдещето на Минския процес и проблемите в отношенията между Русия и Украйна и кризата там. Искам да изразя и подкрепа за увеличаване на капацитета и числеността на мисията на ОССЕ в Украйна", отбеляза той.

По думите на министъра тази мониторингова мисия е изключително важна, за да се даде ясна гаранция за това, че мирното споразумение ще се спазва и боевете няма да бъдат възобновявани и ще се върви към политическо и дипломатическо решение на конфликта.

Германия е готова да окаже съдействие на България в необходимите реформи, които вашата страна трябва да извърши, увери от своя страна д-р Франк - Валтер Щайнмайер.

„Говорихме как може още повече да подобрим климата за инвестициите в страната, как може да се получи така, че да има повече доверие, с повече прозрачност. Често чуваме и говорим за съвета на черноморско сътрудничество. Виждаме новите конфликти, с които трябва да се справим, чрез важни решения в областта на енергетиката. Търсим контактите с България, за да можем да обсъждаме тези теми. Не по-малко важна е темата за миграцията и бежанците. Това е тема, което засяга цялата Европа, по различен начин", отбеляза още той.

Той разказа и за проблема с миграционния натиск: „Поради икономическите предпоставки представляваме привлекателна цел за доста мигранти. Отбелязваме доста голямо увеличение на броя на миграциите и от северно африканските страни".

По думите му един разговор не може да мине без темата Украйна. „Надяваме се наистина Минското споразумение да спре насилието, да не загиват повече хора и постепенно тежкото въоръжение да бъде изтеглено. Стъпките по-нататък са наистина много трудни, тежки и тогава може би Украйна най-много ще има нужда от нашето съдействие. С други думи, в Европа на нас ни престоят много тежки съвместни месеци и се надявам да бъдем заедно и да успеем", каза още той.

Последвайте канала на

2703 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
гарб предателите с незапомнени имена

2015.03.10 | 20:03

14
Герб това е клика от силови групировки крадливи мутри комунисти еничари и всякаква упадъчна измет
НЕ ЧУЛ,НЕ ВИДЯЛ

2015.03.10 | 18:25

13
ДОБРЕ ДЕ,В КРАЙНА СМЕТКА С КОЙ СА СИДЕРОВИТЕ ЛЪВЧЕТА-С ХИТЛЕР ИЛИ МАРКС И ЛЕНИН???????

2015.03.10 | 18:25

12
АБЕ НЕВЯРВАМ НЯКОЙ ОТНОВО ДА ГЛАСУВА ЗА ТАЗИ КОАЛИЦИЯ.ЩЕ СЕ ОПРАВИМ,САМО ТЪРПЕНИЕ.

2015.03.10 | 15:06

8
браво на управляващите,такива визити от най-големите икономики и от хора от които зависи много са рядкост.коя друга държава на планетата може да се похвали с това в рамките на месеци.ТОВА Е ПОСЛАНИЕ КЪМ НОРМАЛНИТЕ ХОРА,МИНУСИТЕ НА ПЛАТЕНИТЕ ТРОЛОВЕ СА В СЪЩНОСТ ПЛЮСОВЕ.

2015.03.10 | 16:01

11
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИКОНОМИКИ СА КИТАЙ, САЩ, ФРАНЦИЯ

2015.03.10 | 16:01

10
Германските свини искат да крадат от нас
леля ти

2015.03.10 | 15:12

9
Събрали се на българската софра-мандра двама чужденци да ни решават проблемите.Не виждате ли,че кой от къде мине ни забърсва яко?Хайде мерси!

2015.03.10 | 14:59

7
БРАВО

2015.03.10 | 14:59

6
НАТО кааз , че ЕС няма стратегия за Черноморието !!!

2015.03.10 | 14:57

1
ЕС НЯМА И ЧЕРНО МОРЕ. ТО Е РЕАЛНО ТУРСКО-РУСКО.

2015.03.10 | 14:59

5
само не разбрах какво му обсъждат на Черно море, май за газта пак но трябва да говорят с оня дето пуска кранчето, че и преди говореха а той каза"няма Южен поток" и край...

2015.03.10 | 14:58

4
Етанолът се изработва от селскостопански суровини, главно захарно цвекло и царевица. Етанолът има някои определени предимства пред класическите горива. При него изгарянето е по-пълно и отпадните газове са много по-малко. Така се решава проблема с вредните емисии в околната среда. Наред с това, етанолът е висококалоричен, горивото в което влиза има по-високо октаново число. От особена важност е факта, че енергията притежавана в определено количество етанол, е повече от тази, потребна за да се произведе това количество. Така се създава възможност за подобряване на целия енергиен баланс на планетата. Най-голям опит с производството на био-гориво има Бразилия

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини