Бареков и КНСБ се обявиха за предсрочни избори (обновена+видео)

  • 13 март 2014 15:56

  • 4611
  • 20
Бареков и КНСБ се обявиха за предсрочни избори (обновена+видео)
©

"България без цензура" и КНСБ се обявиха за предсрочни парламентарни избори. Предсрочните избори стават все по-желани и видими, заяви президентът на профсъюза Пламен Димитров. Той цитира данни от изследване на КНСБ, които показват, че всеки втори работещ българин иска промяна и я очаква след евровота като смяна на статуквото в Народното събрание и властта. Това стана по време на съвместна срещна между ръководството на КНСБ и България без цензура.

Според Димитров кампанията за евровота ще бъде фокусирана върху национални проблеми и идеи за тяхното решение, защото търпимостта на хората е достигнала своя предел. Ситуацията се влошавала и в някои отношения нещата вече са толкова драматични, че не е нужно някой да взривява гражданския мир, той сам ще се взриви. Недоволството вече излизало от София към по-малките населени места.

Очакванията на синдиката са за промяна в политиките както на европейско ниво, така и на национално. Той вече е изготвил Манифест за повече справедливост, солидарност и социални измерения наикономическия растеж. Идеята е този документ да е лакмуса, с който ще бъде измерена съвместимостта на всяка една партия с вижданията на синдиката.

"Не сме се венчали за никого. Това правителство изпълни някои от нашите идеи, но като цяло политиката не се е променила като цяло. Нужна е нова политика", отсече Димитров.

"Ако получим достатъчно доверие на евровота, ще поискаме предсрочни парламентарни избори. Преди това обаче ще инициираме спешен и сериозен дебат със синдикатите и бизнеса, за да чуем тяхното мнение. Ние не виждаме как това правителство ще съумее да изкара още една зима. Нужни са реформи, но за тях трябва ясно мнозинство в Народното събрание, а сега това липсва", коментира Бареков. Той допълни, че партията му иска също така новият европарламент да има социална физиономия и ще работи за "капитализъм с човешко лице".


Бареков и Димитров коментираха и скандала между bTV и журналиста Димитър Цонев. Според лидера на ББЦ, истинската причина за изгонването на Димитър Цонев от телевизията, е че той си  е позволи да каже, че "подкрепя влизането на журналиста Бареков в политиката". Бареков окачестви случващото се като опит за налагане на цензура.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров също защити Димитър Цонев, като отбеляза, че за една демокрация не е добър атестат преди избори да се сменят журналисти.

Лидерът на "България без цензура" отрече Цонев да се присъединява към ББЦ. Бареков подчерта, че не може да няма политическа журналистика и да се сваля предаване, в което всеки ден гостуват представители на различни партии, още повече, че идват избори и кампания. "Нека сега Цонев бъде защитен и от Реформаторския блок и нека те подкрепят протеста ни", каза Бареков.

 

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
4611 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2015.03.10 | 12:40

20
КНСБ не е с особено висок рейтинг, но седейки до Бареков може да стане отрицателен
11

2014.03.14 | 08:31

4
Отлично изказване.Браво.

2015.03.10 | 12:40

19
Дудука е прост кат гъба ама наиба герберастката измет ХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХ
ОПЕРАЦИЯ " ЧИСТИ ПАРИ"

2015.03.10 | 12:39

18
АЗ ИСКАМ ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ ПАРИ. ИСКАМ ДА ЗНАМ ,КАК ТАКА БАРЕКОВ ИЗВЕДНЪЖ СТАНА СУПЕР МИЛИОНЕР ? ОТКЪДЕ ТЕЗИ ПАРИ ? ОТКЪДЕ ТЕЗИ МИЛИОНИ ? ОТ ЕДИН ПОРЪЧКОВ ЖУРНАЛИСТ СЕ ПРЕВЪРНА В СУПЕР МИЛИОНЕР И "НОВ ПОЛИТИК ". А КОЕ МУ Е НОВОТО.? НАЛИ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ОБСЛУЖВАШЕ ВСИЧКИ КОИТО СА НА ВЛАСТ. НАЛИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ НЕ СТАНА ОТ БОЙКОВИЯ СКУТ. И СЕГА " НОВ ПОЛИТИК ". ОТКРОВЕН ЛАЙНАР И ДУДУК.

2015.03.10 | 12:39

17
Оставка
БОЗДУГАН

2015.03.10 | 12:39

16
Видяхме ги ВСИЧКИТЕ начело с ЦАРЯ и ТИКВАТА ПРОСТА Борисов какво представляват за тия 24 г. ! НИЩОЖЕСТВА ! ЗАТОВА НИКАКВИ ПЕДЕРАСИ , НИКАКВИ ГЕРБ - ета , герберастки тиквета , АБВ-та , БПС-та ,ДПС-та турчета ,Куневски к,урвета , Барековчета - петровчета и разни други ХЮМНЕТА ! САМО АТАКААААААА ! ВОЛЕН - ПРЕМИЕР !!!
ББЦ

2015.03.10 | 12:39

15
Предсрочни избори! ВЕДНАГА!!!
Калчо

2015.03.10 | 12:39

14
Това е решението - предсрочни избори! Подкрепям България без цензура!
borimir

2014.03.14 | 08:36

13
i na knsb im platiha.a bili profsauzi.da ama ne

2014.03.14 | 08:34

12
Голяма комбинация - Бареков и кнсб. Правилно е казано - Учител магаре не може да те научи на нещо, освен на магарии.
Батко Любо

2014.03.14 | 08:34

11
Единствен Долния ще бъде издухан от политиката -- такава е съдбата на турските ибрикчии , гладни за пари-- на боклука мършите , подкрепящи турско--комуноидното котило !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини