Вучков не е склонен да оттегли оставката си (обновена)

  • 04 март 2015 13:38

  • 5593
  • 10
Вучков не е склонен да оттегли оставката си (обновена)
©

Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. дойде в Народното събрание. Пред журналисти в парламента той отказа да коментира мотивите за оставката си и влезе в кабинета на председателя на НС Цецка Цачева.

По-рано днес председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че се очаква такава среща.

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев смята, че е добре ръководствата на групите от управляващото мнозинство
да разговарят с Вучков, за да чуят причините да се оттегли, като изрази надежда решението му да не е окончателно.

На този етап не съм склонен да оттегля оставката си, каза след срещата Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

Добре обмислено ми е решението, каза още Вучков. Изслушвам аргументите и на парламентарно представените политически сили, но става дума и за някакво лично решение, основано на сериозни юридически аргументи, каза още министърът в оставка.

От стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет, става ясно че министър Вучков е повдигнал темата за оставката с думите: "Предвид някои актуални промени в законодателството, имам предвид Закона за МВР, който влезе в сила преди 8 дни – миналия вторник на 24 януари тази година, има един юридически казус, който със сигурност според мен трябва да бъде обсъден."

Според него най-важното е, "въпросът за това, че промененият Закон за МВР, чрез който се променят и други закони, предвижда изцяло нова процедура за избиране и назначаване на някои важни държавни длъжности."

От правителствената стенограма стават ясни и думите, с които премиерът Борисов е приел депозираната оставка.

"Досега няма случай някой да ми е дал оставка и да не съм му я приел, така че ти пожелавам приятна работа в парламента!
Оттук нататък, когато решите да си коментирате правните рамки, коментирайте си ги юристите, аз не съм юрист. Няма никаква логика в деня, в който най-голямата служба в света е на посещение тук по покана на една от службите, ние в този ден точно да взимаме решение дали да служат или не. Повече би ме притеснило това, което гледах сутринта от Враца с кмета и с палежите, които стават там – това би ме притеснило повече и ме притеснява. Така че, оттук нататък ви моля всеки да си гледа внимателно ресорите и да държи отговорността си там, където е." е заявил Борисов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
5593 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Policeiko

2015.03.05 | 07:44

10
Вучков е един от може би най-добре подготвените министри на МВР от много години насам. Интелигентен с много добра подготовка и висока квалификация. За пореден път се убеждавам, че в тая държавата качествените хора не се ценят.
50на50

2015.03.04 | 18:26

1
Лазаров да си ходи! Какво като е зет на Камен Пенков. Ако има зависимости, трябва да се търсят в сделка при махането на СОТ от МВР и подялбата на обектите им между "наши" охранителни фирми. А Писанчев "върви" заедно с Лазаров!
Веселяка

2015.03.05 | 07:43

9
Защо трябва да си ходи Лазаров? Защото не избран от Вучков ли? Ако след месец два падне правителството трябва ли другите да сменят отново цялото ръководство.
Турски манаф

2015.03.04 | 21:58

8
Сидер ага гъz подава, но пара не пуска! Личен ортак на Путин и Ахмед ага: голям еbан, голяма дупка ей...

2015.03.04 | 21:57

7
#0 ГДЕ ГО ЧУКАШ, ГДЕ СЕ ПУКА. НИЕ ГОВОРИМ ЗА ВУЧКОВ, ТОЯ НИ БАЛАМОСВА С ВОЛЕН. ПРОСТАК /не волен, а ти/.

2015.03.04 | 21:56

6
не го бива мишока за таз работа и напуска кораба....по добре така, че нещо не се сещам какъв е и от къде е пък и един такъв никакъв,,,, мазен и плах,,, обратно на село при козите, там е спокойно , но тук е време за мъже, а той без топки няма как да се впише....

2015.03.04 | 21:56

5
Ай стига бе ,Лазаров ли е по - важен от Вучков !!! Разликата от единия до другия е от Лом до Лондон ! Единия - много зле /Лазаров/ , другия страхотен министър - подготвен,интелигентен и най - вече - желан и харесван от всички.

2015.03.04 | 21:05

4
Вучков,абе той и Орешарски не беше склонен да си даде Оставката,ама виж кво стана,ще хващаш рейса за Кочериново май пак да нижеш тутун

2015.03.04 | 19:34

3
#1 ГДЕ ГО ЧУКАШ, ГДЕ СЕ ПУКА. НИЕ ГОВОРИМ ЗА ВУЧКОВ, ТОЯ НИ БАЛАМОСВА С ВОЛЕН. ПРОСТАК /не волен, а ти/.

2015.03.04 | 18:30

2
А бе Раданчо ,глупако ,не ти ли стана ясноq че ББ не иска да се раздели с Лазаров ,Писанчев и ДПС.Вие сте му като патиците -потапници .До като се надявате да стоите още малко във властта , на следващите избори ,няма да прокопсате в.аст ,а ГЕРБ отива в история, като НДСВ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини