Решават дали ще има комисия за проверка на пенсионните фондове

  • 17 февруари 2015 09:09

  • 1004
  • 0
Решават дали ще има комисия за проверка на пенсионните фондове
©

Първата точка в дневния ред на депутатите е дали да се създаде анкетна комисия, която за един месец да проучи състоянието на пенсионните фондове и ефективността на надзора върху тях. Инициативата е на БСП, но под искането се подписаха депутати от парламентарните групи, без ГЕРБ и ДПС.

Тази комисия трябва да проучи, анализира и представи на Народното събрание резултати и препоръки, преди да вземем стратегически решения за пенсионната реформа и за над 8 млрд. лева на българите, които се намират в пенсионните фондове, коментира Румен Гечев от БСП.

Миналата седмица председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова (ГЕРБ) прогнозира, че вероятно ще се създаде такава комисия. По-рано тя се обяви против с аргумент, че тази работа може да бъде свършена и от бюджетна комисия и не е нужно да се харчат пари на данъкоплатците.

Миналия петък опозицията в лицето на БСП и "Атака" обвини председателя на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, че крие министри от контрола, защото попадат в дъното на списъка и до тях не се стига, тъй като не е достатъчно времето от 11 до 14 часа всеки петък.

Цачева обяви, че натрупаните въпроси допреди седмица са били над 100, а питанията - над 10. По думите й, за да бъде отговорено на всички въпроси от депутати, са нужни 20 часа пленарно време. Още в петък тя пое ангажимент за извънредно заседание на Народното събрание, за да се изчистят въпросите от парламентарния контрол.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1004 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини