Основен приоритет за нас е детското правосъдие, обяви Иванов (видео)

  • 16 февруари 2015 12:19

  • 1291
  • 3
Основен приоритет за нас е детското правосъдие, обяви Иванов (видео)
©

Основен приоритет за нас е детското правосъдие, заяви министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския при представяне на проект „Укрепване на правния и институционален капацитет на съдебната система в сферата на младежкото правосъдие", предаде репортер на Novini.bg.

Министърът смята, че е нужна специализирана нормативна рамка за детското правосъдие. За да се случи тя обаче, е нужен широк консенсус в Народното събрание, особено в настоящия му фрагментиран вид.

По думите му работи се за изграждане на коалиция в НС, която да е запозната с темата и да се реализират нужните законодателни промени. Той призова участниците в проекта да работят по темата и на местно ниво, а да не чакат държавната машина да се задейства.

Денис Кнобел, посланик на Швейцария у нас, смята, че децата имат нужда от специално формулирани и дадени права и специално правосъдие.

Имаме нужда от адекватна правна рамка и подходящи санкции. Правната система трябва да покаже на най-младите граждани, че и те имат отговорност за своите права и задължения, каза Кнобел.

Все още министър Иванов не е получил разработката „Червеи“.

Последвайте канала на

1291 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
2

2015.02.16 | 21:07

3
Вие основното оправихте и започвате детското само празни приказки
gogo

2015.02.16 | 20:56

2
Това му разрешават за да отчита дейност. Голяма комедия.
НЕГЛАСУВАЛ

2015.02.16 | 20:30

1
Ко, не!?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини