Никой не е прехвърлил партидите си за втора пенсия в НОИ, съобщи Калфин

  • 13 февруари 2015 09:44

  • 1263
  • 2
Никой не е прехвърлил партидите си за втора пенсия в НОИ, съобщи Калфин
©

Все още няма хора, прехвърлили осигуровките си в други осигурителни фондове, защото съответното законодателство още не е влязло в сила, разясни по време на парламентарния контрол вицепремиерът и социален министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Запитан от реформаторите за това колко са лицата, натрупаните суми по партидите им и универсалните пенсионни фондове, в които са се осигурявали за втора пенсия, които са прехвърлени към НОИ от началото на годината, Калфин разясни, че такива няма как да има още.

Вие настоявате като почне тази процедура публично да се изнася информация кои хора какви суми и от какви фондове си изнасят, обяви Калфин, като призова депутатите да помислят дали, ако такава информация почне да се изнася например от банките кои хора какви суми закриват като депозити и пренасят в друга банка, няма да се предизвика нестабилност.

Вие уреждате докъде ще има прозрачност, обърна се той към реформаторите. Калфин припомни, че Министерството на финансите представило нов законопроект, който запазва правото на избор, но с редица уточнения - дали да е еднократен или многократен, как може да се случи и т.н., като текстът е бил представен и пред социалните партньори.

Нормалното е да изчакаме да се приеме окончателният ред на законопроектите, до влизане в сила няма прехвърлили се, разясни на народните представители социалният министър.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1263 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.13 | 17:02

2
ЧАКАМЕ ГО ДА ВЛЕЗЕ В СИЛА И ПОЧВАМЕ
гошо

2015.02.13 | 17:02

1
Това говори много за доверието и подкрепата към соросоидното ЦРУ "правителство" на Тиквата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини