Борисов и Станишев с общи действия за приемането ни в Шенген (снимки)

  • 12 февруари 2015 12:57

  • 1654
  • 5
Борисов и Станишев с общи действия за приемането ни в Шенген (снимки)
© Пресцентър Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и председателят на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на се обединиха в името на приемането на България в Шенген, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов и Станишев разговаряха тази сутрин в Постоянното представителство на България в Брюксел, за да координират общи действия за незабавно поставяне пред европейските лидери на въпроса за приемането на страната ни в Шенген. Двамата се разбраха да поставят въпроса за присъединяването на България в Шенгенското пространство на подготвителните срещи на двете политически семейства – ЕНП и ПЕС, преди заседанието на Европейския съвет.

„Имаме обща позиция за Шенген. България изпълни всички критерии за приемането на страната ни в Шенген“, заяви премиерът Борисов след срещата. „Докато съществува тази Берлинска стена в ЕС, няма да има обща ефективна сигурност и след като България е изпълнила своите изисквания, както казват Европейската комисия и Европейският парламент, е редно и е време да станем член на Шенген“, заяви председателят на ПЕС Станишев.

Премиерът Борисов и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на се обединиха и около позицията, че България е пряко заинтересована от намирането на дипломатическо и мирно решение за изход от кризата около Украйна.

В дневния ред на Европейския съвет в Брюксел днес е и темата за антитерористичните мерки в ЕС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1654 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.02.25 | 00:43

5
Bravo !

2015.02.25 | 00:43

4
Както е казал народа, като се обичат, да се вземат.

2015.02.25 | 00:42

3
БСП 1 Съргей и БСП 2 ТИКВАР Герберастки подготвят нов голям УЙЙ за българите ! В еврозоната и Шенген ще имаме двойно увеличение на цените !!! За увеличени доходи поне като на гърците - ЗАБРАВЕТЕ ! ДОЛУ ГЕРБ ! ДОЛУ БСП ! САМО АТАКА !
AJ4A

2015.02.25 | 00:42

2
КПСС-БКП, вечна дружба!!! Бсп и Герб, вечна дружба, ура другари!!!!
AJ4A

2015.02.25 | 00:42

1
Никакъв Шенген и забрана на БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА ДА ВЛИЗА СВОБОДНО НА ТЕРИТОРИИТЕ НА СВОБОДНИТЕ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА, докато не ъбде проведена ЛУСТРАЦИЯ И ИСТИНСКА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ, докато агентите на КГБ и ДС, комсомолските и партиините секретари, потомците на партизани и всякаква ПРОРУСКА БОЛШЕВИШКА СГАН не бъдат изхвърлени от държавните и общински постове и от политиката!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини