ПФ с редица предложения за справяне с незаконната сеч (видео)

  • 12 февруари 2015 11:15

  • 2133
  • 3
ПФ с редица предложения за справяне с незаконната сеч (видео)
© Булфото

През последните години сме свидетели на безпрецедентно изсичане на гори. Това доведе до невиждани порои и наводнения в България.

Това обяви в кулоарите на парламента Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, съпредседател на Патриотичния фронт, предаде репортер на Novini.bg. Българските граждани смятат, че незаконната сеч е една от причините за тези бедствия, убедени са националистите. От ПФ разкриха, че на 11.02 са внесли в деловодството на парламента проект за решение за налагането на мораториум върху износа на необработена дървесина. Патриотите предлагат министърът на земеделието и храните със заповед да прекрати износа на необработваема дървесина от всички категории за срок от 3 месеца, считано от 6 април 2015 година. Също така министърът незабавно трябва да започне преговори с представители на дървообработващата, целулозната и хартиена промишленост.

Друго решение на ПФ е МЗХ и МФ да приемат и да въведат по административен път, чрез решение на МС, режим за износ на необработена дървесина, както и да се приеме определение на термина "обработена дървесина". Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 подчерта, че този проект има характера на законопроект, защото предлага решения, с които да бъдат разрешени проблемите в горския сектор. В него от дълго време цари сива криминална икономика, завърши той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2133 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.02.12 | 19:07

3
Обзалагам се че ДПС са против
Аз казах

2015.02.12 | 16:24

2
Браво! Едно добро предложение!
ЛОШО

2015.02.12 | 16:24

1
нещо читаво най после само да не си остане като пожелание

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини