Украинският посланик: Има загинали българи (обновена+видео)

  • 11 февруари 2015 12:35

  • 1912
  • 0
Украинският посланик: Има загинали българи (обновена+видео)
© Булфото

Украинският посланик Микола Балтажи е в парламента по покана на парламентарните групи.

Първо той се срещна с депутати от ГЕРБ, а в момента провежда среща с народните представители от Патриотичния фронт, предаде репортер на novini.bg.

Балтажи изрази надежда да има успешна развръзка от днешната среща в Минск, но не изключи и възможността за обратен сценарий. Украинският посланик отказа да коментира колко са жертвите на конфликта и колко етнически българи са загинали и заяви, че това е много деликатна тема.

Във връзка с мерките на българското правителство за улесняване режима за издаване на визи за бесарабските българи, Балтажи заяви, че в началото на 90-те им е дадена възможността да напуснат Украйна, но те не са го направили, защото са украински граждани, а и защото за едно такова действие българската държава трябва да бъде подготвена.

"Мобилизират се само хора, които имат отношение към военното дело, които могат да служат в армията. Призовават се и се мобилизират хора не по национален признак или религиозен. Украинските етнически българи са част от украинското общество и няма специални пропорции. Няма такава статистика колко са призованите българи", обясни още украинският посланик.

Микола Балтажи се надява изцяло да отпаднат визите за украинските граждани.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1912 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини