Светльо Витков съди наред за клевети

  • 06 февруари 2015 13:44

  • 2961
  • 5
Светльо Витков съди наред за клевети
©

Светльо ВитковСветльо Витков Светослав Емилов Витков, още известен като Светльо Витков или Светльо от „Хиподил“, e певец, заведе дело за клевета срещу изданията, публикували твърдението, че си е купил „мерцедес” с парите от държавната субсидия за „Глас народен”, както и че е взел парите и е избягал.

„Не ме интересува какви средства и време ще ми отнеме, но съм твърдо решен, всеки един, който се опита да ме злепостави и унижи чрез клевети и откровени лъжи пред обществото - да си плати цената за това чрез справедлив съдебен процес”, пише Витков в отворено писмо до медиите. „Уважавам мнението и позицията на всеки журналист, отразяващ обективно истината, както и на собствениците на медии и главните им редактори, които проявяват професионализъм в предаването на информация и се придържат към истината и журналистическата етика. Останалото определям като липса на морал, на професионализъм и на тенденциозност в отразяването на информация. Твърдо вярвам, че онези, които си позволяват да публикуват, отразяват и разпространяват откровени лъжи са срам за професията и трябва да бъдат публично показани, а и осъдени, за да не могат да упражняват повече журналистическата професия”, заявява лидерът на Глас народен”.

„Държава, в която убийствата са ежедневие, кражбите и битовата престъпност са предприели стихиен характер, а бедността и отчаянието са се превърнали в начин на живот, са нужни правила и примери за подражание, които да защитават основните права и свободи, които всички хора притежаваме, независимо от гражданство, пол, национален или етнически произход, раса, религия или език”, пише Витков.

„Уважаеми собственици на медии, главни редактори, журналисти и репортери, медиите са тази власт, която създава информационната връзка между трите власти, гражданите и обществото. Чрез работата си, Вие не само представяте информация за актуални теми, събития и личности, но и налагате модел на поведение. Този модел безусловно следва да спазва принципите на демократичност, на свободата на словото, на етиката и морала в едно общество. Журналистиката трябва да бъде неутрална и да отразява всички факти обективно. Ваш е избора дали да представяте обективно събитията и фактите, да сте бастион на справедливостта, да защитавате свободата на словото или да манипулирате общественото мнение”, завършва обръщението си Светослав Витков.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2961 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Хеви Метъл с дълга кичара

2016.05.18 | 05:07

5
Познавам много хора от обкръжнието на Витков и мога да заявя, че това лайно участва по избори, само за кинтите. Заяви ми го мой приятел музикант, който свири с въпросния шарлатанин .

2015.02.07 | 11:52

4
Браво Витков, така трябва.

2015.02.07 | 11:52

3
Витков голям пич си

2015.02.07 | 11:42

2
Дейба и продажните му медий и те като политиците алчни и унищожителни
Киро арматуриста

2015.02.07 | 10:54

1
Аз ще те съдя за идиотизъм чрез взлом.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини