"Глас Народен" избира евродепутати онлайн

  • 05 декември 2013 14:26

  • 2001
  • 3
"Глас Народен" избира евродепутати онлайн
©

ПП "Глас Народен" стартира от днес кампания за избор на кандидати за евродепутати. Кампанията ще премине под мотото: "Избери своя евродепутат".

"Глас Народен" отново избира нетрадиционен подход при провеждането на политическа кампания. В България за пръв път ще станем свидетели на публичен избор и гласуване за евродепутати. "Глас Народен" беше и първата политическа партия, провела предизборната си кампания изцяло в интернет.

Желаещите да участват в кампанията "Избери своя евродепутат" трябва да са български граждани, навършили 21 години, да не членуват в други политически партии, както и да не са участвали в ръководни органи на други политически партии, да не са били сътрудници на ДС.

Чрез регистрация в социалната мрежа Фейсбук всеки желаещ да участва в кампанията ще може да получи информация за начина на кандидатстване, да се запознае с общите условия на кампанията и да попълни въпросник с необходимата информация за приемане на кандидатури.

Кандидатурите ще се събират на адрес: www.facebook.com/glasnaroden.bg в приложението "Избери своя евродепутат" до 14 ч. на 20 януари 2014 г.

Кампанията "Избери своя евродепутат" е не само първата, в която желаещите да стигнат до Европейския парламент ще кандидатстват публично, но и първата, в която кандидатите ще бъдат избирани не на партиен принцип, а на база на представянето им през етапите на кампанията.

Прозрачността при избора е гарантирана от начина на гласуване, който ще бъде и публичен в интернет.

Кампанията по избор на кандидати за евродепутати на ПП "Глас Народен" ще премине през няколко етапа. Кандидатите ще участват в кастинг, дебати, лични интервюта, полиграфско изследване.

Разглеждането на кандидатурите ще се осъществява от комисия, включваща представители на партията, психолози, юристи, представители на медии.

Всеки, с активна регистрация и личен профил в социалната мрежа Facebook, ще може и да “подкрепя” свой фаворит сред участниците в кампанията.

Възможните начини за “подкрепа” ще бъдат подробно обяснени в приложението.

Отделните етапи на кампанията ще бъдат заснети и качени on-line в приложението facebook.com/glasnaroden.bg – “Избери своя евродепутат”, където всеки желаещ ще може да проследи как протича кампанията, както и ще може да види видео визитката на всеки един от одобрените на първи етап кандидати.

След края на последния етап, предвиден да завърши през м. март на следващата година, ще бъдат обявени и всички 17 кандидати, които ПП Глас Народен ще излъчи в своята листа. Подреждането на окончателната листа с имената на кандидатите, които ще представят България в Европейския парламент, ще бъде направено спрямо събрания брой гласове за всеки отделен кандидат.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2001 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гласовита

2013.12.08 | 11:22

3
Глас народен! Глас Божи! Това става, ако държавата ни беше във Фейсбук. Май отиваме вече натам.

2013.12.08 | 11:22

2
Всяка жаба да си знае гьола.

2013.12.08 | 11:22

1
Тоя Светльо-скакауеца пя за ГЕРБ и за Бойко Борисов!Следователно е патерица на ГЕРБ!Няма да гласувам за него тогава!

Добави коментар

Водещи новини