От "Шоуто на Слави" ще поискат имунитета на Волен

  • 23 май 2011 09:42

  • 1156
  • 0
От "Шоуто на Слави" ще поискат имунитета на Волен
©

"В България трябва да се приеме закон за защита на народа от народните представители", това заяви в студиото на "Тази сутрин" сценаристът в "Шоуто на Слави" Иван Кулеков.

"От "Шоуто на Слави" ще поискаме от главния прокурор да бъде свален имунитета на Волен Сидеров", съобщи Кулеков, който коментира сблъсъците от последните дни, предизвикани от симпатизанти на Атака.

По думите на Кулеков до гражданската война има три стъпки, а боят пред джамията в София е първата или втората стъпка.

"Властта в лицето на Бойко Борисов казва, че това не е страшно, защото сме в предизборна кампания, но аз мисля, че това е много страшно за мира в България и за живота на хората", категоричен е Кулеков.

"Изумен съм от тази ненавист, която струи в една държава, която поне теоретически е член на ЕС", коментира от своя страна проф. Драгомир Драганов. Според него когато се спекулира с религиозни чувства, не може да се говори за предизборна кампания или за жест на партия, която цели да привлече повече електорат.

"Нещата трябва да се разглеждат в няколко пласта и в няколко разреза. Едното е, че Атака трябва да се ре-легитимира. От друга страна излиза, че и ДПС прави същото. Те са много добри съюзници", смята професор Драганов. По думите му заради процесите, които в момента вървят в ДПС и Касим Дал, това, което им предлага Атака, им идва добре дошло.

Според Иван Кулеков сблъсъци в Батак между членове на Атака и недоволни от присъствието им местни хора, които избухнаха миналата седмица, са били като генерална репетиция за това, което се случи пред джамията в София.

"Тогава те се увериха, че властта не действа, когато действат като башибозуци, и спокойно си проведоха, това което бяха намислили за София. Това е антиконституционно действие", категоричен е Кулеков. "Това не е партийна кампания, това е верска кампания. Това е много страшно. Тук не говорят партиите, а инстинктите. Премиерът и главният прокурор трябва да се чувстват отговорни за това, което се случва", категоричен е Кулеков.

Последвайте канала на

1156 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини