Жельо Бойчев: ГЕРБ ги е страх от нови протести заради сметките за ток

  • 27 януари 2015 09:13

  • 1746
  • 1
Жельо Бойчев: ГЕРБ ги е страх от нови протести заради сметките за ток
©

Необходима е промяна на цялата нормативна и регулаторна база, в която работят ЕРП-тата. Само завишените глоби няма да помогнат, за да бъдат защитени правата на потребителите.

Това заяви в интервю за БНР Жельо Бойчев, член на парламентарната комисия по енергетика. Според него преждевременно приключилият живот на предишното Народно събрание и обструкцията на ГЕРБ са попречили на приемането на тези промени. "Това, което се прави със завишаване на глобата, е заради страх от протести. Трябва да променим цялата регулаторна среда за ЕРП-тата. Драстичната цена на глобата няма до доведе до нищо. Трябва да променим и работата на контролните институции, за да си вършат те работата", каза Бойчев и напомни, че вече имаше налагане на глоби, но нямаше тяхно прилагане.

Бойчев каза, че в комисията днес очаква да се види дали ще застанат зад големите корпоративни интереси или зад потребителите. "Ние бихме подкрепили мерките в система от няколко решения. Един от тях е да няма такъв вариант да можеш да оспориш сметката, след като я платиш, а да можеш да я оспориш преди това", допълни депутатът от БСП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1746 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Адел

2015.01.27 | 13:47

1
Ама то си е за притеснение,вътре в управата им е пълно с комунисти които точят,смучат и изтупват държавата.Как да им се наложи или да пробие.Абсурд е след като политиците са в управленията на важни сектори.Те трябва да се управляват от бизнесмени и търговци.Такъв тюрлю гювеч как се управя.Който и да е на власт баз комунистите ,защото това е тяхна територия енергетиката по обясними причини ще има проблеми големи и за дълго.Само че народа ще обвинява тези които са на власт макар и заварено положение.И ако искат да са на чисто и без проблеми с българските гражадни да си оправят законите и Наредбите за да няма кражби,обсебване на сектори и прочеи.

Добави коментар

Водещи новини