КФН отговаря пред бюджетната комисия

  • 26 януари 2015 12:29

  • 1644
  • 0
КФН отговаря пред бюджетната комисия
© Булфото

В четвъртък Комисията по бюджет и финанси към парламента ще изслуша цялото ръководство на Комисията за финансов надзор (КФН).

Това каза на пресконференция в Пловдив Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси, цитирана от Радио „Фокус” – Пловдив.

КФН ще отговаря за цялостната си дейност и по-специално за надзора на пенсионните осигурителни дружества. „Надяваме се, че ще се откроят и онези проблеми, които бяха презентирани пред медиите като непреодолими”, каза Стоянова.

Бюджетната комисия, като изслушваща, ще направи съответните изводи има ли там сериозни проблеми, които да изискват смяна на ръководството.

Менда Стоянова напомни, че членовете на Комисията по финансов надзор се избират от Народното събрание, имат мандат и смяната им не е въпрос на желание на медиите. Актовете, които тя съставя подлежат на съдебен контрол, както и въпросните наказателни постановления, с които са наложени глобите на медии.

Според Менда Стоянова проблемът с Комисията по финансов надзор е нашумял във връзка със сериозните медийни изяви на собственика на една медийна група. Той е започнал тази атака срещу КФН и срещу нейния шеф още по-рано, още по време на фалита на КТБ.

„За мен наистина е странно защо се съсредоточават атаките към КФН по отношение фалита на КТБ, вместо към банковия надзор или към одитора KPMG, но явно такава е мотивировката на въпросния шеф на тази пресгрупа”, каза Стоянова.

Много по-резонно според нея е да се повдигне въпроса каква е отговорността на банковия надзор за КТБ, отколкото за КФН. Менда Стоянова изтъкна, че не смята, че в Комисията по банков надзор има някакви проблеми.

Последвайте канала на

1644 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини