РЗС: "Свобода или Цецо"

  • 11 октомври 2011 16:58

  • 2460
  • 3
РЗС: "Свобода или Цецо"
©

Протест под мотото “Свобода или Цецо” организира пред сградата на парламента утре партията на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,.

От РЗС ще настояват за оставката на вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който според Янев е превърнал министерството в предизборен щаб на ГЕРБ и злоупотребява с правомощията си, въпреки че е в отпуска за изборите.

Пред Дарик лидерът на РЗС уточни, че протестът е граждански. В него ще се включат най-вече неправителствени организации, младежки сдружения и студентски структури. Младите хора искат с този протест да кажат стоп на полицейщината.

Янев уточни, че мястото на събитието, което ще започне в 18 часа, е северният вход на Народното събрание. РЗС ще подкрепим този протест, защото намира, че той е справедлив и че това, което се случва в българската полиция, е безпрецедентно за цяла Европа.

Не може министърът на вътрешните работи да оглавява щаба на управляващата партия и да използва структурите на МВР като щаб-квартира на ГЕРБ. Освен това уж е в отпуск, а използва цялата машина на МВР за манипулация, за натиск, за арести. Ето вчера без никакво основание са арестувани трима наши кандидати за общински съветници в Петрич. Това е абсолютно безобразие, без прокурорска заповед, без спазване на законите. Това показва, че полицейщината е готова да прегази гражданското общество. И затова утре всички софиянци, всички български граждани, които искат да спре полицейщината и са изправени пред дилемата „свобода или Цецо" в 18 часа да дойдат на площада пред Народното събрание, призова в ефира на Дарик Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2460 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
9999

2011.10.13 | 00:43

3
Ако има нещо най-досадно и просташки кресливо в България,то е РЗС.Само простотия след простотия и нищо друго.На мен ми се ще някой да направи митинг под наслов "Да живеем културно и спокойно без РЗС".
Ястреб на задната седалка

2011.10.13 | 00:42

2
А, това партия ли било. Все си мислех, че са народни комедианти..
kinesiotapebg.eu

2011.10.13 | 00:15

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини