РЗС: ГЕРБ вкара и парламента в сивия сектор

  • 09 октомври 2011 14:58

  • 6927
  • 0
РЗС: ГЕРБ вкара и парламента в сивия сектор
©

РЗС хвана властта в поредната тежка корупционна схема, свързана с ремонта на почивната станция на НС във Велинград.

Строителната фирма „Булстройгруп” със седалище ул. „Латинка” № 20, бл. 73, вх. Б, ет. 1, е изпълнител на обществената поръчка за ремонта на станцията на НС на обща стойност 3 141 000 лв. без ДДС, пишат в своя позиция от пресцентъра на РЗС.

Председателят на РЗС и група експерти от партията установиха на място няколко тежки закононарушения:

Много голяма част от работниците на обекта са подписали фиктивни трудови договори в един екземпляр, не са им предоставени дори копия и след 3-месечен труд са установили, че всъщност не са осигурявани нито здравно, нито социално.

При проверката на експертите на РЗС част от работниците на този етап не пожелаха да дадат имената си, но двама от тях се престрашиха – Христо Петров Цанов с тел. 0897/ 435 051 и Живко Балтаджиев 0887/ 443 318, които потвърдиха, че след 3-месечен труд не са получили нито договореното възнаграждение в пълен размер, нито са били осигурявани за този период.

Много от работниците са напуснали поради неплащане на дължимите заплати. Съгласно обществената поръчка, срокът за приключване на обекта е до края на м. октомври – по всичко личи обаче, че ремонтът няма да приключи и до края на годината.

Голяма част от актуваните до момента строително-ремонти дейности са със силно завишени цени и сериозно разминаване от договореното качество.

Наети на работа са непълнолетни момчета от с. Драгиново, общ. Ракитово, което е в грубо нарушение на трудовото законодателство.
При посещението на лидера на РЗС управителката на станцията беше силно притеснена и дори опита да му забрани да прави снимки, като се позова на забрана от шефа на Пресцентъра на Народното събрание.

Минути след проверката на място на личния телефон на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, позвъни шефът на фирмата Георги Василев Евтимов от телефон 0899/ 996 599. Попитан от лидера на РЗС от къде му има телефона, Евтимов заяви: „Всичко имам аз! Имам телефоните на всеки от вас”. Държа се арогантно и след като Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, му даде да говори с един от работниците, заплаши потърпевшия човек.

Възникват важните въпроси: Кой е лобирал пред Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, за да спечели тази фирма?

Знае ли Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 какви са данъчните и ДДС-задълженията на фирмата-изпълнител към НАП?

Колко здравни и социални осигуровки дължи тази фирма към НОИ?

Кой е получил комисионната, за която се твърди, че е в размер на 630 000 лв.?

Законосъобразна ли е заповед № 150-05-35 от 21.02.2011г. за укриване на информация относно ремонта на ЛВБ на НС – Велинград?

Срам и позор е, че групировката ГЕРБ вкара и Народното събрание в сивия сектор.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6927 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини