Правителството ще приеме управленската си програма

  • 21 януари 2015 07:16

  • 953
  • 0
Правителството ще приеме управленската си програма
©

Наредба с правила за безопасност на ски пистите и в ски зоните ще приеме правителството на редовното си заседание днес. Документът е първи по рода си. Правителството ще приеме и управленската си програма.

В него е регламентиран начинът по който ски пистите ще се квалифицират съобразно степента на тяхната сложност, характера и профила на терена във възходящ ред чрез използването на зелени, сини, червени и черни знаци.

В дневния ред на кабинета е и проектът на нов Закон за енергийната ефективност. В текстовете се съдържа задължение да се подобрят енергийните характеристики на поне 3% от разгънатата застроена площ на всички отоплявани сгради държавна собственост.

Проектът на Програма на правителството за стабилно развитие на Република България (2014-2018 г.) ще бъде разгледан на заседанието на Министерския съвет. Документът е разработен в изпълнение на Коалиционното споразумение за съставяне на проевропейско реформаторско правителство за устойчиво развитие на България. Той се базира на Програмната декларация, съдържаща приоритети, които ще допринесат за укрепване на държавността и ангажиране със състоятелни, ефективни и дългосрочни политики в области като съдебна реформа, здравеопазване, образование, пенсионна реформа, енергетика, изборно законодателство, демографска политика.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
953 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини