Димитров и Кадиев признаха: Има договорка валутният борд да не се пипа

  • 20 януари 2015 08:57

  • 2744
  • 1
Димитров и Кадиев признаха: Има договорка валутният борд да не се пипа
©

Влоговете са гарантирани, хората да не се притесняват, съгласиха се Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в и Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. Очаквам ситуацията да се успокои.

Хората могат да намалят риска от загуба на пари като държат спестяванията си в различни валути. Ако искат да спечелят трябва да вложат във валута, която предстои да се повиши. Това каза депутатът от Реформаторския блок Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на в сутрешния блок на БТВ.

За мен няма смисъл да се държат парите в евро, по-добре е в лева. Левът е стабилна валута, благодарение и на валутния борд. Това каза депутатът от левицата Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в в същото предаване.

Има консенсус между политическите партии валутния борд да не се пипа, увери Димитров. Това е едно добро нещо, което се случи в страната ни, категоричен е Димитров. В малките страни валутният борд е успешна мярка. Тя ни помогна. Това ще ни помогна да привлечем инвестиции, да се открият нови работни места, това е една възможност. Няма как с магическа пръчка да се вдигнат доходите, това е един от начините, посочи той.

Кадиев посочи, че страната ни няма да влезе скоро в еврозоната. Имали сме такава възможност през 2009 г., но инфлацията ни е попречила, призна той. Едно от изискванията е бюджетният дефицит, която няма как да спазим. Ние ще влезем в чакалнята най-рано през 2018 г. Оттам нататък ще седим в нея минимум две години. Има държави, които са седяло 7-8 г. Най-оптимистичният вариант е да влезем в еврозоната след 2020 г., смята Кадиев.

Това е начинът за сериозно намаляване на лихвените проценти. Еврозоната, ако е използва по разумен начин е нещо, което може да ни помогне. Гърция е лошият пример, обяви Димитров.

Влизането в еврозоната ще доведе и до вдигането на някои цени и това е неизбежно, категоричен е Кадиев. Той даде пример с държавите, които са приели еврото и показват, че има известно увеличение на цените. Това са минусите, но има и плюсове - по-лесно ще пътувате, ще правите свободно търговия.

Европейският съюз е Шампионската лига по футбол за държавите. България може да се върне до растежа при правилно извършени реформи, увери Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Нищо положително не виждам в икономиката ни. В Министерството на икономиката министърът си ходи на почивки и не работи за реформи, посочи Кадиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2744 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.23 | 00:48

1
Двама кретени ,единия очилат !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини