Лукарски: Износителите търпят сериозни загуби заради санкциите на Русия

  • 19 януари 2015 19:03

  • 1341
  • 2
Лукарски: Износителите търпят сериозни загуби заради санкциите на Русия
©

В момента българските износители търпят сериозни загуби от провежданата от Русия икономическа политика на ограничаване достъпа на българска продукция до руския пазар, заяви министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва на среща с посланика на Украйна Микола Балтажи, цитиран от пресцентъра на Министерството на икономиката.

По думите на министъра страната ни ще насочи усилията си към намирането на алтернативни пазари.

Лукарски изрази надежда, че Украйна може да бъде един от тях. Той определи сегашното състояние на българските производители, особено на земеделска продукция като вакуум, който може да бъде преодолян чрез осигуряване на нови пазари и засилване на стокообмена с настоящи стабилни партньори.

Лукарски добави, че са получени сигнали от редица производители за спряна на руската граница продукция при наличието на подписани договори и направени плащания.

Позицията на Реформаторския блок и на правителството е, че подкрепяме налаганите от ЕС санкции на Русия и не смятам, че има основание за тяхното редуциране или отмяна, каза министър Лукарски.

По неговите думи България търпи доста неприятни последици, но политически не отстъпваме от това да подкрепим украинския народ в неговите справедливи искания за териториална цялост на украинската държава.

Посланик Балтажи е изразил благодарност за предоставената от България подкрепа, като е заявил, че случващото се в страната му е въпрос не само за бъдещето на Украйна, но и за защитата на европейските ценности и европейската и световна сигурност.

Последвайте канала на

1341 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.20 | 11:00

2
Прост ,като ЛУК арски -просто няма !
Тарас Булба

2015.01.20 | 11:00

1
Каква Украѝна бе г-н министре?Там има Киев и всичко друго е мъртво.Какво ще изнасяме?Американците изнесоха почти всичко.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини