РБ иска намаляване на таксите за управление на парите в пенсионните фондове

  • 12 януари 2015 21:21

  • 1363
  • 3
РБ иска намаляване на таксите за управление на парите в пенсионните фондове
© Булфото

Ще настояваме да бъдат намалени таксите за управление на средствата в универсалните пенсионни фондове, заяви тази вечер в Перник съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Той посочи, че частните пенсионни фондове, които всъщност са парите на гражданите, се управляват от мениджмънт, който  получава до 5 на сто такса върху годишната стойност. Ние ще предложим поетапно намаляване на таксата - до 3, до 2 процента, каза Зеленогорски. Той заяви, че се надява да бъдат убедени и пенсионните фондове, че това е важно обстоятелство, което ще гарантира по-голяма доходност на вложените пари.

Предложение на Реформаторския блок (РБ) е да се създаде и държавен пенсионен фонд, който да се конкурира на общо основание с всички универсални пенсионни фондове, каза Зеленогорски. Той  посочи, че от РБ не приемат тезата за прехвърляне на парите в  НОИ, при положение, че там няма лични партиди, предаде БТА.

Ние трябва да гарантираме такава пенсионна реформа, която да доведе до това да се изплащат нормални пенсии, съобразени с  качеството на живот, и да избегнем опасенията, че ще достигнем период, в който хората ще се пенсионират и няма да могат да  получават и тези ниски пенсии, с които възрастните сега се опитват да оцеляват, заяви съпредседателят на ПГ на РБ.

Найден Зеленогорски и заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева присъстваха на откриването на изложба на живопис и рисунки "Непознатият Стефан Георгов" в градската художествена галерия "Любен Гайдаров" в Перник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1363 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.01.13 | 12:41

3
Това са глупости
gost

2015.01.13 | 12:40

2
Как по точно ще се гарантира по-висока доходност?

2015.01.13 | 12:40

1
Реформаторите може да не приемат, но хората ще си прехвърлят парите в НОИ защото така искат. Реформаторите да си е... мамата.

Добави коментар

Водещи новини