Бриго Аспарухов: Всеки се опитва да използва службите за лични нужди

  • 12 януари 2015 08:28

  • 1975
  • 0
Бриго Аспарухов: Всеки се опитва да използва службите за лични нужди
©

От тук нататък трябва да проявяваме много по-голям разум. България никога не е подценявала ислямския фундаметализъм. В Близкия изток гори огън. ИД си имат територия и това основния проблем, с който трябва да се справим.

Това каза в студиото на сутрешния блок на БТВ ген. Бриго Аспарухов, бивш началник на Националната разузнавателна служба. Европа трябва да затегне сигурността. Европа трябва да изсърба супата, която САЩ забърка в Близкия изток, коментира той последните събития във Франция. Не може да се приказва, че нямаме доверие на нашите служби и ДАНС. Акцията в Пазарджик показва, че се взимат превантивни мерки. Не може непрекъснато да се плюе по службите и съдебната система. Крайно време е да се обединим и да бъдем по-разумни. Бежанският поток също произтича от проблемите в Близкия изток. По този проблем трябва да има солидарност и от Европа. Европа трябва да ни даде пари. В лицето на Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. виждам едно сериозно желание, за да върви работата на МВР. Борбата с ислямския фундаметализъм изисква огромни финансови ресурси, обясни Аспарухов.

Службите могат да свършат работа. Въпросът е дали им се поставят правилните задачи. Според мен има много лобита и всеки се опитва да ги използва за лични нужди. Всеки работещ в службите има своите политически пристрастия, но не трябва да проявява. На границата не трябва да се изпраща войска. Българската армия си има определени задачи и сред тях не е охраната на границата. Ние не можем да спрем бежанския поток, а трябва да го канализираме, категоричен беше бившият шеф на НРС.

Правителството може да изкара един нормален срок на управление. Не виждам какво по-добро може да се предложи в момента. Аз пожелавам на това управление една сериозна и конструктивна опозиция. Само при силна опозиция нещата могат да вървят в правилната посока, завърши Аспарухов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини