Реформаторите няма да стават единна партия

  • 06 януари 2015 09:54

  • 1889
  • 2
Реформаторите няма да стават единна партия
© Булфото

Реформаторите се отказаха от идеята да се превръщат в единна партия и чертаят друго бъдеще за съюза си, пише в. "Преса", позовавайки се на информация от свои източници.

Новото намерение е блокът да се трансформира в обединение на конфедеративен принцип - с общ ръководен орган, който да взема задължителни за всички решения при запазване на известна, макар и минимална самостоятелност на отделните партии.

Според източниците на изданието принципна договорка за това е постигната на среща между лидера на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и и зам.-председателя на "Движение България на гражданите" Даниел Вълчев, провела се в последните дни 2014 г.

"Това винаги е била основната възможност - най-логичната и безболезненaта, но все още не сме изработили някакво окончателно решение, обясни Кънев. По думите му през януари трябва да бъде изработена "пътната карта за консолидация" на блока. Целта е през март коалиционното споразумение да бъде подписано с новите условия в него.

Обсъжда се и вариант да няма единен председател на блока, а да се заложи на колективно ръководство, което да повтаря модела на организация в парламентарната група, където има двама съпредседатели - от ДСБ и ДБГ. Срещу това обаче възразяват от СДС, като настояват да се запази сегашният вариант с председателски съвет, състоящ се от лидерите на всички партии, и членовете на Гражданския съвет, като не крият, че искат да видят Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и като едноличен лидер на блока.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1889 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
naco

2015.01.06 | 16:48

2
Предлагаме името на тази ДРУЖИНА да бъде "Да ЗАПАЗИМ КОКАЛА"/ДЗК/!
Мариян Минев

2015.01.06 | 15:50

1
Имах една мечта,за която настоятелно писах и която почти се сбъдна!Аз пак Ви ,казвам!Безусловно обединение на всички дясно центриски,антикомунистически и патриотични партии и движения,за да смажем тази престъпна болшевишка сган от предатели,отцеубийци,инородци!За радикална промяна на статуквото!Нова Конституция!!!Иде реч,за нова,РЕПУБЛИКА!Морала,наречен,БЪЛГАРИЯ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини