Вучков гарантира: Няма да има скандални назначения в службите (видео)

  • 18 декември 2014 10:45

  • 1966
  • 4
Вучков гарантира: Няма да има скандални назначения в службите (видео)
©

Силно се надявам дебатът да бъде по-професионален.

Това каза от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г.. Той се включи в днешните дебати за промените в Закона за МВР. Искам категорично да подчертая, че има съдържателни разминавания между промените от миналата година и сегашните. Днес няма бързане и опити за светкавично приемане на промените. Миналата година стресиращата реформа на службите беше направена за 4 дни. Сега има съдържателни обществени обсъждания, както в парламента, така и с представители на неправителствени организации, бивши шефове на службите, заяви Вучков.

Убеден съм, че сега няма да има скандални назначения и сътресения в службите, най-малкото, защото закона ще го гарантира. Сътресенията бяха миналата година. Реформата от юни 2013 година, която приключи с едно скандално назначение в ДАНС, доведе до срив в отношенията ни с Европейската комисия, поясни той.

ДАНС е българското контраразузнаване и с такава цел беше създадено. След промените от миналата година там е финансовото разузнаване. Ако то си беше вършило работата добре, сега щяхме да ме спестим няколко милиарда на българските данъкоплатци. Сега ДАНС има и полицейски функции. Може да арестува, да претърсва, да разследва. Кой ще каже за какви престъпления събират доказателства разследващите агенти на ДАНС? Всички тези функции на ДАНС са несъвместими с първоначалната идея за създаването на агенцията. Моето мнение е, че ДАНС не може да се справи с всичките тези големи задължения и за това тези промени са необходими, категоричен беше Вучков.

Искам пак да дам гаранции, че тази реформа ще премине без сътресения. Искам категорично да заявя и да гарантирам, че с промените няма да има орязване на социалните права на полицаи и пожарникари. Няма да има намаляване на заплати, завърши Вучков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1966 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.12.18 | 16:02

4
Ако ГЕРБ е назначавал калиники преди време. АТАКА ДПС БСП назначаваха БРЪМБАРИ, бе не бръмбари, направо десесарски МАСЛАРИ!

2014.12.18 | 16:02

3
KURVITE OT GERB-DA GO DUHAT
PL

2014.12.18 | 16:02

2
Мачкайте ги министър Вучков !

2014.12.18 | 16:02

1
Борисов е най - слабия премиер ?! Това е най - меко казано ! Той е антинароден управник , мразещ народа си ! Слуга на чужди господари ! Освен това му липсват първите 7 години . Със ниска култура , слабо образован , изобщо некомпетентен ,човек попаднал там , където не му е местото ! Подхожда за СЦЗ като надзирател или като обитател на килия ! САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН СИДЕРОВ !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини