Вучков: Няма престъпление около изчезването на Сертов

  • 17 декември 2014 06:51

  • 1370
  • 2
Вучков: Няма престъпление около изчезването на Сертов
© Булфото

Няма данни за извършено престъпление около изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Това каза вчера вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. след общественото обсъждане на промените в Закона за МВР, предлагани от ГЕРБ.

Вучков обаче обеща, че до края на седмицата вътрешното ведомство ще даде максимално много информация на обществото по случая. Министърът отказа да даде подробности по какви версии се работи. Той не коментира и слуховете от вчера сутринта, че търсят изчезналия Пето Сертов само в Гърция.

Вчера БНР съобщи, че бившият шеф на ДАНС е обявен за издирване и в рамките на Шенгенската информационна система. Така всички страни, включени в нея, са длъжни да участват в търсенето.По време на общественото обсъждане на промените в Закона за МВР стана ясно, че ДАНС все пак ще има право да подслушва, макар и само в определени случаи. Промените предвиждат още агенцията да се раздели напълно с възможността си да използва бръмбари.

Вносителите обаче все пак склониха и между първо и второ четене ще внесат промени, които ще позволят на звеното да използва СРС-та при изпълнение на контраразузнавателните си функции.Министърът даде заявка, че скоро ще бъдат разработени закони и за други служби. Вучков изрази надежда, че това може да стане още през следващата година.

Пример за служба, която работи без регламент, е НСО – още по време на първия мандат на ГЕРБ имаше обещания за разработване на регламентиращ закон.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1370 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бойко Борисов е педераст!

2014.12.17 | 11:14

2
Бойко Борисов и Цветанов са мозъка на т. нар. група "Наглите", която преди изборите 2009 отвличаше и убиваше хора за да набира пари за предизборната си кампания. Последните години се разигра един добре режисиран театър в който тези хора "уж" бяха заловени. Между другото на някой от тях вече е платено да излежат 1-2 годинки за пред хората. Да не говорим, че цялата държава е превзета от мафиотите и престъпниците на клана ГЕРБ, това са: ДАНС, ГДБОП, полицията. В ДАНС е намърдана дори пачаврата на Цветанов! Да не говорим колко убииства са извършени 90-те години от мутрата Бойко! Да не говорим какво е правил като член на БКП 80-те години...Та какъв пример може да даде на децата това управление.

2014.12.17 | 11:14

1
ти си педераст педераст!

Добави коментар

Водещи новини