Стойнев обвини в злоупотреби председателят на ДКЕВР

  • 12 декември 2014 12:34

  • 2135
  • 1
Стойнев обвини в злоупотреби председателят на ДКЕВР
©

Въпросът по делото срещу страната ни, заведено от ЕВН е много деликатен. Всички изказвания могат да бъдат използвани в спора срещу държавния интерес. Следва да се има предвид, че арбитражните дела са конфеденциални. Разкриването на информация може да доведе до големи правни усложнения и неблагоприятен изход за България от делото. Това каза министърът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, вицепремиер и министър на европейските фондове в отговор на депутатът от БСП Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на в НС.

Искът към страната ни е за сумата на иска е почти 600 млн. евро. Ако искате подробности по делото мога да ви предоставя документи, с които да се запознаете. Дончев призова тези материали да не се разгласяват публично преди да е приключило делото, заради държавния интерес.

Преди това бившият министър на икономиката попита дали съществуват доказателства за срещи между сегашната председателка на ДКЕВР Светла Тодорова и ръководството на ЕВН, на които са обещавани невъзможни ползи за дружеството. Тя ръководи комисията и аз съм притеснен как можем да й се доверим. Имам съмнения, че не се работи за доброто на страната, посочи Стойнев.

Аз ще се вслушам в призива ви и няма да настоявам за отговори по казуса, но ви призовавам да следите по-строго служителите си и делото.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2135 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Турски манаф

2014.12.15 | 08:49

1
Добре ли ти го начука Товарищ Путин, долно мекере!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини