Предлагат двама председатели за ДКЕВР (видео)

  • 11 декември 2014 15:52

  • 2239
  • 4
Предлагат двама председатели за ДКЕВР (видео)
©

Комисията по енергетика прие промените в Закона за енергетика, като между първо и второ четене народните представители в зала ще поставят сериозни аргументи. По думите им законопроектът не решава проблемите на ДКЕВР, предаде репортер на Novini.bg.

От БСП лява България дори направиха процедурно предложение този законопроект да бъде оттеглен и доработен в рамките на няколко месеца и едва тогава да влезе в комисията.

От другите политически партии предложиха тези промени и уточнения да бъдат направени между първо и второ четене, тъй като обществото очаква този закон, с който се решава съдбата на ДКЕВР.

Законопроектът предвижда да бъде разгледана независимостта на ДКЕВР, както нейното финансиране, също така избор на членовете да бъде не на партийна квота, както досега, а от НС. Има предложение ДКЕВР да бъде разделена на две отделни комисии или да има двама председатели на ротационен принцип. Това обаче ще се доработва в пленарна зала.

Законопроектът бе подкрепен и от председателя и членовете на ДКЕВР, които присъстваха на обсъждането му.

Магдалена Ташева от Атака определи този законопроект като едно недоносче, като един много слаб проект. "В пленарна зала не трябва да се занимават с такива недоносчета", категорична бе тя.

Рамадан Аталай от ДПС подчерта, че проблемите в ДКЕВР няма да бъдат решени само с нейното разделяне. „Ако разделим двама близнака, ще решим ли проблемите им, тъй като този законопроект е внесен от служебното правителство на Близнашки и е подкрепен от МИЕ“, недоумява той.

Валери Симеонов от ПФ също застана зад идеята, че тази комисия трябва да бъде разделена на енергийна и ВиК, тъй като нямало как човек, разбиращ от енергетика, да разбира и от ВиК. „Такива пенкелери няма“, подчерта той.

ГЕРБ застанаха зад идеята, че трябва да подкрепят този законопроект, макар че имал сериозни пропуски, които трябва да бъдат изчистени в зала.

Последвайте канала на

2239 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бойко ибрикчията

2014.12.11 | 21:23

4
И Ахмед Доган има расово четириного от Бойко Борисов. Генерала изненада с чаровно кутре лидера на ДПС за 50-ия му рожден ден преди 6 г. В началото палето дивееше на воля в сараите в столичния кв. "Бояна" на ул. "Стар беловодски път". Очарован от подаръка, Доган кръсти кученцето Бойко. И Сокола, и гостите в Бояна се радваха на малкия палавник. Като поотрасна обаче, овчарката започна с белите. Чашата на търпението на Доган преля, когато хищната природа в кучето проговори и то подгони пауните в сарая. Птиците се разхождаха на воля в двора на комплекса. Четириногият пес обаче успя да догони един паун и го изяде.
Крум Усаински - Крупник

2014.12.11 | 17:52

3
Курвата Боко за пари и власт и майка си ще продаде
чич Митю

2014.12.11 | 17:43

2
Най-добре е да са трима: На държавната комисия, на енергийното регулиране и на водното регулиране.

2014.12.11 | 17:43

1
Пак трябва да се уреди някой заслужил активист на управляващите!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини