ЕС ни гласува категорична подкрепа за Шенген

  • 05 декември 2014 13:53

  • 1855
  • 4
ЕС ни гласува категорична подкрепа за Шенген
© МВР

В рамките на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“ министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. се срещна с еврокомисаря по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Еврокомисарят представи приоритетите на своя мандат, фокусирани върху създаването на повече възможности за законна миграция, борба с трафика на хора, противодействие на т. нар. „чуждестранни бойци“.

В открит и конструктивен диалог Вучков и Аврамопулос обсъдиха различни аспекти на проблемите на миграцията и вътрешните работи, рисковете и предизвикателствата пред страните-членки.

Аврамопулос увери министър Вучков, че е добре запознат с миграционната ситуация в България и оценява положителния ефект от постигнатото до момента.

Той приветства политическата отговорност на българското правителство за справяне с миграционните предизвикателства, като посочи, че е необходима устойчивост на процесите и усилията в тази насока.
„България може да разчита на подкрепа и солидарност от ЕК“, увери еврокомисарят като уточни, че солидарността е свързана с отговорност на всяка държава-членка.

По време на срещата България получи ясна и категорична подкрепа за присъединяването на страната към Шенген – едно от най-големите достижения на ЕС, според комисар Аврамопулос. Еврокомисарят по миграция, вътрешни работи и гражданство прие поканата да посети България.

Последвайте канала на

1855 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.12.06 | 08:12

4
Пхахахах смяяяяях - ШЕНГЕН Българите ще видят когато няма да се натискат за него - т.е. като тук заплатите станат 1000 евро... което нали знаем, че няма как да стане с тези хора които започват 26-та година начело. ШЕНГЕН :D - те скоро ше ни изхвърлят от ЕС и НАТО, наще за шенген ходят да си правят устата :D Седете си тука на гъза и продавайте съкровищни бонове на държавата да вържете бюдежта за 2015...
Дядо Боре

2014.12.05 | 19:25

3
Поредната доза ЕВРОПЕЙСКИ ПРАХОЛЯК!!!

2014.12.05 | 19:25

2
От подкрепата- към делата. Времето ни е скъпо и няма място за разточителство.

2014.12.05 | 19:24

1
Това изказване на значи абсолютно нищо, просто едно насърчаващо мнение на един политик. Присъединяване в граничната и икономическата общност е по-сложен процес свързан с критерий и гласуване и думата на този комисар не значи нищо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини