Ангел Найденов прогнозира разпад на армията заради бюджет 2015 (видео)

  • 04 декември 2014 13:06

  • 1914
  • 3
Ангел Найденов прогнозира разпад на армията заради бюджет 2015 (видео)
© Булфото

Бюджетът за отбрана не е съгласуван с военния министър. Средствата за отбрана са далеч от необходимите. Трябват още най-малко 250 млн. лева.

Това обяви в кулоарите на парламента Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, депутат от БСП-Лява България и бивш военен министър. „Всичко това означава, че няма да бъдат изпълнени политики, отговорности и ангажименти на Министерството на отбраната. Говоря за плана за развитие на въоръжените сили, целите за способности на въоръжените сили и ангажиментите, които страната е поела на срещата на върха на НАТО в Уелс. По този начин е бламиран и президентът. Той заяви от името на България, че ще има увеличаване на средствата за отбрана. За 2015 година те са не по-малко от тазгодишните и са в размер на 1.1 от Брутния вътрешен продукт”, поясни Найденов.

"Да оставим на страна това, че за пореден път няма да бъдат реализирани проектите за модернизация и превъоръжаване. Да оставим на страна, че всичко, което беше възстановено като техника, ще рухне. Дори да оставим на страна, че ни грози наказателна процедура от ЕК, защото ако не бъдат осигурени минимум 120 млн. лева за подмяна на авиониката на изтребителите, това ще означава санкция в размер не по-малко от 400 млн. лева или възстановяване на средства, които са допуснати от ЕК за реализиране трасетата на скоростните влакове”, предупреди бившият военен министър.

"Няма как обаче да оставим на страна удара върху хората, който нанася бюджета за 2015 година. Този бюджет връща несигурността и напрежението във въоръжените сили. Той вероятно ще доведе до съкращение на няколко хиляди души. Няма как, дори да приемем, че бъдат попълнени бройките за редови военнослужещи, да бъдат набрани бройките за офицери, които напускат Българската армия в обхвата на званията от майор до полковник. Ще има разпад на бойните части”, прогнозира Найденов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1914 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.12.04 | 15:21

1
Наи добре да даидат турците оказа се че са по добри политици от нашите козели,поне няма да плащаме скъп ток !

2014.12.04 | 23:30

3
В България тока е най евтин в сравнение с другите страни от ЕС. Но имаме прекело много експерти, като теб със знания придобите от агенция ПИК
ВОЛЕНУГЛУ ХАНЪМАТА НА ДОГАН

2014.12.04 | 17:51

2
АНГЕЛЕ АНГЕЛЕ ТАЯ ДЪРТА КУРВА МАЯ ТИ Е ИЗПИЛА И ДОЛНАТА АМА МАЙ И ГОРНАТА ГЛАВА

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини