Ирина Бокова се срещна с Вежди Рашидов (снимки)

  • 01 декември 2014 14:11

  • 1594
  • 4
Ирина Бокова се срещна с Вежди Рашидов (снимки)
© Булфото

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко обсъди с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова възможностите за участие на  страната ни в проекти на организацията за опазване и популяризиране на световното културно-историческо наследство.

Срещата между двамата се състоя днес в Министерството на културата.

Ще говорим за бъдещи проекти, за неща, с които взаимно бихме си били полезни с ЮНЕСКО, посочи пред журналисти министър  Рашидов в началото на срещата. Има много неща в България, които заслужават да бъдат показани и всички те ще бъдат повод и  дискусия на нашия разговор, добави той.

Ирина Бокова посочи, че включването на Чипровските килими в списъка на ЮНЕСКО е голям успех за България. Най-важното е, че  имаме и планове за бъдещето, отбеляза генералният директор на ЮНЕСКО.

Двамата с министър Рашидов посочиха, че ще разговарят още за опазване на културното наследство, за включване на нови паметници - материални и нематериални, за ролята на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО, който се намира в София и други.

Още снимки от срещата можете да видите тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1594 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гошо

2014.12.01 | 19:48

4
Като го направиха министър и спря да риве за загубените си пари в КТБ.Сега мутренския артист яко ще се накраде на завет под голямото листо на Тиквата.

2014.12.01 | 19:47

2
e ti ne razbra li 4e toi si gi spasi vsi4kite?

2014.12.01 | 19:47

3
Що му гледате в собстевноста, а не в това което се опитва да прави! Нещастници!
234

2014.12.01 | 19:47

1
Защо гледате парите на Рашидов, той си ги е изработил сам....Защо не коментирате Бокова, тя е дъщеря на комунистически убиец, говори се, че самата тя е убила човек при катастрофа и..... са я покрили.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини