Гергов: Подадох оставка, защото след две тотални загуби в изборите няма друг начин

  • 29 ноември 2014 17:01

  • 2337
  • 6
Гергов: Подадох оставка, защото след две тотални загуби в изборите няма друг начин
©

Подадох оставката си пред Градския съвет на БСП в Пловдив, искам и пред конференцията да я подам - така е редно. След две тотални загуби в изборите - и на парламентарните, и на европейките, смятам, че няма друг начин. Трябва да се мине през оставка и през избор на нов председател.

Това заяви Георги Гергов от БСП по повод подадената от него късно снощи оставка като ръководител на градския съвет на партията в Пловдив.

„Имаше градски съвет, на който се прие оценка и анализ на изборите и на базата на този анализ и оценка, аз си подават оставката. Градският съвет ми гласува вот на доверие, но той не е органът, който подсигурява моя гръб за в бъдеще. Органът, който ме е избрал, това е Конференцията, затова съм свикал Конференция и аз си подавам оставката”, заяви Гергов, цитиран от Фокус.

На въпрос дали възнамерява отново да се кандидатира за поста той отговори така: „Това ще го решим на базата на номинациите. Нека да видим всякакви номинации, кои райони са зад мен и аз ще преценя дали въобще ще остана на дневен ред или ще се оттегля”.

По думите му би трябвало примерът му да бъде последван и от други фигури в партията. „Би било добре да се направи ревизия и да се гласува вот на всички председатели, след като централното ръководство не намира сили да свика конгрес или смята, че не е целесъобразно да свика конгрес. Трябва да се направи този вътрешен вот, вместо да говорим глупости за референдуми и тем подобни. Трябва да се направи за всички конференция, така или иначе ще трябва да редим кметове, общински съветници, нека да се види и на местните лидери и на председатели какъв им е статуса и колко хора стоят зад тях - каква подкрепа имат и одобряват ли политиката им”, допълни Гергов.

На въпрос какво трябва да се промени на първо време в БСП Гергов заяви, че е необходимо обединение . „Това ще стане с това, което го правя аз в момента. Ето оставката на масата, слагаме всичко и очи в очи си казваме кой къде е сгрешил, и кой трябва да понесе вината – дали председателят, дали общинският съвет, или общинската конференция и всички останали”, коментира той.

Последвайте канала на

2337 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.11.30 | 19:51

6
На боклука "другари", там ви е мястото , да си вземете и лудото чедо Хампи ага !!

2014.11.30 | 19:51

5
Бай Герге гледай си парите и не си усложнявай живота с глупости,политиката е за бедните и неуспели бизнесмени
Марксист

2014.11.30 | 19:50

4
С такива индивиди е пълно БСП, такива милионери "социалисти" разкапаха тая фалшива партия. Тоя милионер си отива, но един милионер като Кадиев остава, и пак ще е говореща глава по всички сутрешни блокове на анти-българските ни телевизии!

2014.11.30 | 19:50

3
Що бе босфор тв е страхотна медия не хочеш ли турски серияли? :)))

2014.11.30 | 19:50

2
Щото си напълни гушата а като гледам тя е доста свинска,и вече усещаш че няма папо в БСП няма лапане, имаш за 10 поколения грошове какво ти трябва още, дали се сети да попиташ някоя маика в затруднено положение да и помогнеш временно ,едва ли!
ЗАТВОР

2014.11.30 | 19:50

1
СВИНАР, ОЛИГАРХ. КРАДЕЦ НАРИЧАЩ СЕ СОЦИАЛИСТ. ИЗВРАщЕНИЕ. ЗАТВОР .

Добави коментар

Водещи новини