Актуализацията на бюджета мина на второ четене в бюджетната комисия

  • 25 ноември 2014 13:00

  • 1758
  • 0
Актуализацията на бюджета мина на второ четене в бюджетната комисия
©

Актуализацията на бюджета беше окончателно одобрена на второ четене във временната бюджетната комисия в парламента, съобщи репортер на Novini.bg.

До края на седмицата кабинетът ще внесе законопроекта за „Бюджет 2015, каза по-рано днес финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Припомняме, че тя предвижда свърхдефицит от 3,7% за тази година. Това са 3 милиарда лева дупка в бюджета. Заложен е и нов външен дълг от 4, 5 млрд. лв. Между първо и второ четене депутатите си поставиха тридневен срок за внасяне на поправки.

Коледните надбавки станаха повод за прехвърчане на искри между ГЕРБ и АБВ. От АБВ поискаха добавки за всички пенсионери, не само за онези с доход до 286 лв. Според тях държавата трябва да направи така, че да се намерят още 60 млн. лв. за добавки и така всички 2 млн. и 100 хил. пенсионери да получат надбавка. Председателят на комисията Менда Стоянова заяви, че след като не предлагат алтернатива от къде да се добавят тези средства – от буфери или за сметка на други разходи, то предложението няма резон да се приеме.

"Не е нужно да отупваме и последния ъгъл на брашнения чувал“, посочи Менда Стоянова. Според нея най-разумният вариант е с увеличаване на дълга и в дните до изплащането не трябва да се правят експерименти по предложението на БСП.



 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1758 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини