Кадиев зад законопроекта на Атака в частта му за лекарствата (видео)

  • 19 ноември 2014 12:54

  • 1921
  • 5
Кадиев зад законопроекта на Атака в частта му за лекарствата (видео)
©

Бих подкрепил законопроекта на Атака в частта му за лекарствата, не бих го подкрепил в частта му за храните.

Това заяви от парламентарната трибуна Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в от ПГ на „БСП лява България” по време на обсъждането на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС), цитиран от Фокус.

Законопроектът, внесен от Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и група народни представители, предлага да се въведе нулева ставка на данъка върху добавената стойност за стоки, които са произведени в България, като хранителни продукти, лекарства, учебници и учебни помагала.

„По-кардиналният въпрос на днешното обсъждане е законопроектът на колегите от „Атака”. Въпросът е изключително важен и той е дали България трябва да остане на единна ставка на ДДС, или трябва да има преференциални ставки на ДДС. Моите забележки към Атака са, че не изразиха в техния законопроект потенциалните опасности от законопроекта – загуба на приходи, трудно администриране. В момента, в който направите преференциална ставка за една, две три стоки, веднага се появяват допълнително други стоки, които искат същата преференциална ставка“, обясни Кадиев.

Той уточни, че поради тази причина би бил изключително внимателен в това, което се предлага. „Когато се намали ставката, се намалява за всички. Поради тази причина не бих подкрепил законопроекта в частта му „храни“. Бих го подкрепил в частта му за лекарствата. Лекарствата наистина са голям проблем в България като цени. По-евтино е да се купуват от други страни. Би трябвало цената при неувеличаване на производствените цени, за крайния потребител да бъде с 10% по-ниска, ако ставката бъде намалена примерно на 10%“, каза още Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Последвайте канала на

1921 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.11.19 | 22:43

5
Я това Кадиев бе на Прокопиев дружката.Какво ли още ще си купят двамата.
Харизанов

2014.11.19 | 21:39

3
Кадиев си е решил да си праска самосиндикално и според мен скоро ще му бият шута от БСП. А той вероятно има идеята да го превзема от вътре и затова се среша с Василев във Виена за да иска пари
Калчо

2014.11.19 | 22:19

4
Мдаа, напълно вероятно.
111

2014.11.19 | 20:57

2
Какво ревете бе? така ли ви казаха от Европа? Колко стоки се произвеждат в България, че ще се намалят приходите. Тъпаци небъгари сте вие. Мислите само за интересите на богатите
МИЛИОНЕРА

2014.11.19 | 20:15

1
ПОЗНАТ КАТО ЖОРО ТОКА.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини