Корман Исмаилов: Реакцията на ПФ беше тотално неадекватна

  • 19 ноември 2014 08:54

  • 1781
  • 6
Корман Исмаилов: Реакцията на ПФ беше тотално неадекватна
©

Сред основните възражения на опозицията при актуализацията на бюджета за тази година беше, че тя ще доведе до най-голямото задлъжняване на държавата за последните години, а свръхдефицитът ще има тежки последици, включително и откриването на наказателна процедура.

Според Корман Исмаилов, депутат от Реформаторския блок, възможно е задлъжняването, но позициите на опозицията са били неадекватни. "За първото полугодие на 2014-а правителството на БСП, ДПС и "Атака" направи с 1 милиард повече разходи, в сравнение с преди 1 година. Те се ползваха с изключително голям комфорт. Фактът, че съвсем съзнателно се заложиха по-високи приходи, които няма да бъдат изпълнени, за да бъдат направени по-големи разходи, и бих нарекъл това безотговорно, а поведението им в залата – нагло. Трябва да бъдат направени много неща в сферата на подобравяне на бизнес средата, електронното правителство, съдебната система, оптимизация в монго сектори. Има много неща, но важното е, че се възстановяват плащанията по спрените програми, много важно ще бъде и привличането на чуждестранни инвестиции", каза Исмаилов в интервю за БНР.

За кандидатурата на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, която доведе до напрежение между реформаторите и Патриотичния фронт, Корман Исмаилов обясни: "Не очаквам колизия, реакцията на патриотите е тотално неадекватна и не виждам смисъл от някаква среща. Те не са част от коалиционното споразумение между ГЕРБ и РБ, те не носят отговорност с политически лица. Те подкрепят програмата, нека да продължават да следят изпълнението на програмата на правителството, и ако имат недоволство, само тогава да възразяват. Няма причина, на база на клевети и обвинения, да бъде оттеглена кандидатурата. В основата на всичко става въпрос за етническа нетолерантност", категоричен беше Корман Исмаилов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1781 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
SPI6 LI

2015.02.03 | 16:18

6
как турчин ще защитава националната независимост на България от нападение от Турция? Ако сте стигне до анексиране на Родопите от Турция - на коя страна ще застене г-н Исмаилов - на Турска или Българска??????
щирлиц

2015.02.03 | 16:18

5
Абе мишок, няма да заменяме една етническа партия с друга такава.ГЕРБ да назаначават мюсюлмани от своите редици.Нулев толеранс към етнически партии с претенции.Браво на ПФ.
MISKA AMA S PISKA

2014.11.23 | 19:03

3
BEZ NAS TURTSITE NYAMA DA YA BIDE BILGARIYA 500 GODINI SA VA PAZILI I SEGA NEDOVOLSTVATE
mgm

2015.02.03 | 16:18

4
„Някой направи ли си труда да види, че всички текстове във Фейсбук са му на турски език“, недоумява Валери Симеонов

2014.11.23 | 18:29

2
Корманчо,ще ти направя носа на Корморан!?!?!?
agent 77

2014.11.23 | 17:29

1
Да, съгласна съм да има етническа толерантност, но по-важна е националната сигурност и независимост на България. Не трябва да се пренебрегва и мнението на обикновения човек, тъй като той е този, който утре ще отиде да гласува, той формира мнозинството! Сигурна съм, че ГЕРБ са били принудени да предприемат това действие, но това не ги оправдава!

Добави коментар

Водещи новини