Адемов призова: Да запазим солидарния принцип на финансиране на НЗОК

  • 18 ноември 2014 11:30

  • 1944
  • 3
Адемов призова: Да запазим солидарния принцип на финансиране на НЗОК
©

Ситуацията към днешна дата вече обсъждаме четвърти бюджет на НЗОК в рамките на тази година. В условията на икономическа нестабилност няма как да здравната система да е стабилна. Това каза д-р Хасан Адмов от трибуната на Народното събрание.

В края на всяка година ние сме изправени пред една и съща ситуация - дали да актуализираме бюджета на НЗОК или да прехвърлим недостига в следващата година Много ви моля в края на следващата година да не ни поставяте в това положение. От ДПС приветстваме осигуряването на допълнителни средства в здравната система, посочи Адемов.

От разчетите на НЗОК е видно, че през 2010 г. тя е имала необходимост от 900 млн., а през 2014 г. има нужда вече от 3 млрд. Това означава, че парите, които се наливат в тази система се използват неефективно. Важно е да отбележим, че системата на здравеопазването е солидарна. Тя се крепи на доверието на осигурените лица. Молбата ми е да направим всичко възможно да запазим солидарния принцип, категоричен беше Адемов. Ако направим усилия да запазим този модел, това ще означава, че сме си свършили работата.

В този сектор са необходими непопулярни мерки, защото никой сам няма да се справи. Адемов отново предложи помощта на ДПС, макар че не е поискана.

Поздравявам премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за решението да бъдат подпомогнати с 40 лева всички пенсионери с пенсии до 250 лева. Това е последователна политика, която продължава социалните мерки на ДПС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1944 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
недоволен

2014.11.27 | 20:47

3
да запазим солидарния принцип , а? за да лекувате неосигурените Асанчовци, ахмедчовци и айшета с парите от моите вноски ли???? А когато на мен ми потрябва направление за магнитен резонанс или скенер- няма бе братче, ела другия месец.....ай сиктир бе резен !!!!!

2014.11.26 | 13:31

1
солидарния принцип на финансиране ? от Нас вземате на сила за да тъпчете собствените си джобове , е и на роднините Си , плащаме най-скъпите и най фалшивите лекарства в EU и никаква помощ от ЕТ ДОКТОР ,благодарение на /солидарния принцип / , Харесва на Вас защото Сте изградили ВРАТИЧКИ за крадене

2014.11.26 | 13:32

2
напълно вярно

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини