Даниел Вълчев: Хората очакват резултати от реформите, а не нафукано говорене

  • 15 ноември 2014 18:14

  • 1981
  • 11
Даниел Вълчев: Хората очакват резултати от реформите, а не нафукано говорене
©

Хората очакват резултати, а не хаотично и нафукано говорене. Лидер не се избира, лидер се става. Ще следим нашите министри и ще сме взискателни към тях, защото РБ обеща реални реформи на хората. Това каза в предаването на Петър Волгин по БНР днес проф. Даниел Вълчев от „Движение България на гражданите“.

Той беше категоричен, че трябва да се даде време на министрите на РБ да се справят с тежките си задължения и посочи министър Москов като министърът с най-добър шанс, защото е показал идея и воля за промяна, обвързана с конкретни мерки и срокове в здравеопазването. Вълчев каза, че очаква да види същото в образованието, където проблемите са свързани със Закона за средното образованието, финансирането на висшето образование и въпросите около професионалното образование.

В съдебната реформа има добра стратегия, но това не е достатъчно. Трябват конкретни мерки и е добре да чуем от министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, който аз подкрепям, какви са те, както и сроковете, в които ще се реализират, подчерта Вълчев. Той обърна внимание, че реформата в прокуратурата трябва да отчете, че прокурорите отговарят за 300 преписки годишно, а реално могат да решат 50 и това създава натиск върху тях да избират кои случаи да решават с по-висока приоритетност. Според Вълчев с декриминализиране на част от съставите също може да се реши проблемът и да позволи на прокуратурата да се съсредоточи в сериозните въпроси.

По повод декларацията на Изпълнителния съвет на ДБГ против свикването на конгрес на РБ, преди да се видят резултати от реформите, Вълчев каза, че към момента не са изпълнени условия от коалиционното споразумение, за да има възможност за конгрес. Ако не се възстанови работата на Изпълнителния съвет на Блока, който е оперативното ръководство и изработва правилник за условията и реда за свикване, определяне на делегати и провеждане на съюзен конгрес, няма как конгрес да се свика, подчерта Вълчев. Конгресът трябва да избере и Гражданския съвет. Конгрес имаше преди изборите, но аз питам той защо не избра членовете на ГС тогава, обърна внимание той, като напомни, че не е свикан и разширен ГС, който приема решения за коалиционната политика на РБ.

Не може вчера да си твърдял, че няма да позволиш Борисов да е премиер и че няма да изневериш на своите избиратели, а днес да не могат да те изгонят от кабинета му, добави Вълчев и подчерта, че хората очакват от Блока не някой да се излъска с вратовръзка, а действия. Когато говориш за реформи, си говорител, а когато правиш реформи си реформатор, подчерта още Вълчев. По думите му разногласия в блока е нормално да има, но пък Парламентарната група работи добре и балансирано. ДБГ има право да постави въпроса за конгреса, защото си има орган, който го свиква, а не лицето Х да определя правилата, подчерта още той. Ако искахме началник да ни е г-н Костов, щяхме да идем в ДСБ, каза още Вълчев и напомни, че при сформирането на ДБГ в състава й са се влели хора от ДСБ, а не обратното. Имаме общи цели, но трябва да се действа с уважение към мнението на другите. Лидер не се става като надделееш с три гласа в групата, подчерта Вълчев и каза, че засега направените компромиси са си стрували, защото все пак се стигна до кабинет. ДБГ няма нито един министър, нито едно министерство, нито кадруваме, нито извличаме облага от тая работа. Напротив, готови сме да подкрепим представителите на РБ в изпълнителната власт, каза още Вълчев.

По повод вица на Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва от тази сутрин проф. Вълчев също каза виц и подчерта, че българските граждани не могат да бъдат заблуждавани, че нещо се представя за ново, а се цели статуквото да не се променя. Нека се уважаваме и заедно да вървим напред като блок, а не една партия да се опитва да надделее над останалите, призова още той. Единството ще си роди лидера, този, който отвъд приказките, е способен да осигури стабилността, каза в заключение Даниел Вълчев и подчерта, че блокът ще спечели, ако промени ситуацията с двойните стандарти в България.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1981 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
манев

2014.11.16 | 15:20

11
Типично по български всеки започва да умничи и да дава съвети, които никой не му иска.
Чичо

2014.11.16 | 15:20

10
Сега очаквам да започнат подписки, протести до следващото идване на власт на БСП и ДПС. БСп си остават същите тъпи глави, които мислят само за собственото си добруване (идеали)

2014.11.16 | 15:20

9
Нови избори ! АТАКА на власт ! САМО ДИКТАТУРА на ВОЛЕН СИДЕРОВ !

2014.11.16 | 15:20

7
атака умря глупако, възмъжавай глупако!
Хахаха

2014.11.16 | 15:20

8
Малкото атакистчета искат диктатура на Волен! Е как да не са безкрайно луди! Ама то какъвто е вожда такива са и индианците!
леля ти

2014.11.16 | 15:20

6
Не са луди атакистите,а онези които не си направиха труда да прочетът програмата на АТАКА.Сега се сетиха за новинитте на турски.Копират Волен след години лутане!

2014.11.16 | 15:19

5
Расте неимуверно подкрепата към АТАКА.Според направеното скоро след съставянето на новото правителство проучване подкрепата на АТАКА е нараснала до смайващите 21%.Обяснението се дължи на това че всички партии без Атакистите направиха компромиси с предизборните си обещания в името на това да се доберат до властта.Най-интересното е че до като расте подкрепата към АТАКА тази на ГЕРБ е паднала до малко под 30%,тази на БСП се срива до 13% ,а най-учудващото е че спадат процентите и на ДПС-9%.Това означава че АТАКА е втора политическа сила ако изборите бяха днес ! С оглед на нарастващата подкрепа за тях и намаляващата от страна на ГЕРБ се очаква до месеци подкрепата на двете партии да бъде изравнена, а след още няколко АТАКА ще бъде първа политическа сила с над 40%.Има реалната възможност АТАКА да премине границата от 50% и така да оглави самостоятелно правителство с евентуален премиер Волен Сидеров, коментираха още Михаил Константинов,Кольо Колев и Андрей Райчев за Дарик радио.

2014.11.16 | 15:19

4
Tova v regonalniq vestnik na nqkoq dale4na ruska aziatska provinciq li go pro4ete,ili prosto sutrinta si zabravil da si izpiesh hap4etata?
svidetel

2014.11.16 | 14:41

1
да, неимУУУУверно
MУНЧО

2014.11.16 | 15:17

3
Да ,драги # 9 ,друго ,не ни остана ,ще муууучим ,ще си ядем силажа,които милостиво ,ще ни предлагат,г-да упавляващите,ще ни онождат ,а ние ще премигваме на парцали и ще "ръкопляскаме " с копитца ! МУУУУУ !

2014.11.16 | 14:53

2
Българската немотия - произведена в Русия!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини