МС намали политическия кабинет на премиера от 20 на 11 души

  • 12 ноември 2014 12:43

  • 2101
  • 3
МС намали политическия кабинет на премиера от 20 на 11 души
©

Министрите направиха промени в Устройствения правилник на Министерския съвет и неговата администрация, които отразяват  новата структура на правителството, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Определени са и щатовете, с които ще разполагат в политическите си кабинети министър-председателят и заместник министър председателите. В кабинета на премиера техният брой се намалява от 20 на 11. Съветниците, експертите и техническите сътрудници, които ще подпомагат вицепремиера по демографската и социалната политика ще са четирима, а тримата вицепремиери, които не ръководят министерства, ще разполагат с 9-членни кабинети. При осъществяване на функциите в определените им ресори те ще бъдат подпомагани и от част от специализираните дирекции в администрацията на МС.

С постановлението за председател на Съвета по европейски въпроси е определен заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2101 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Аз казах.

2014.11.12 | 21:12

3
25 години преход - унищожение на българската индустрия, ограбване на предприятията, банките, народните пари! Унищожени са цели сектори от икономиката. Това което остана, го подарихме за жълти стотинки на западни компании. България от промишлена държава се превърна в държава от 3-тия свят. Над 1 милион българи напуснаха страната. Нацията ни се стопява, а ежегодно богатите държави крадат нашите умове (завършилите медици и инженери). Само циганите имат положителен прираст. И като капак на всичко - 25 години ни управлява една политическа мафия , родена от БКП. Сега новото правителство ще симулира заетост. Нищо добро не ни чака. Тия ще впрегнат държавния апарат за лични цели и заличаване на следите от престъпния преход. Наближава обаче сурваки. Да приготвим дряновите тояги, че доста депутатски кратуни ще трябва да натрошиме :))

2014.11.12 | 18:59

2
Браво ГЕРБ браво ПФ браво РБ

2014.11.12 | 18:59

1
Само така, стига с тази администрация!

Добави коментар

Водещи новини