Парламентът прекрати мандата на зам.-шефа на КФН

  • 12 ноември 2014 11:23

  • 1296
  • 0
Парламентът прекрати мандата на зам.-шефа на КФН
©

Парламентът прекрати предсрочно мандата на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Николай Попов, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност".

Подадената от Попов оставка беше приета с 97 гласа "за", 17 "против" и 23 въздържали се. Бившият финансов министър и настоящ депутат от ДПС Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас коментира, че явно Николай Попов най-накрая е узрял за решението да се оттегли. Той повдигна въпроса кой е предложил Попов и чии интереси е защитавал в КФН. По думите му това може да е част от открехване на завесата на задкулисието.

В случая явно председателят на КФН е надделял и така ще се гарантира една малко по-спокойна и нормална работа в комисията, добави Чобанов.

Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в от "БСП лява България" изрази съмнения, че върху Николай Попов е бил оказан натиск. Смятам Попов за изключително  качествен човек и съжалявам, че си е подал оставката, защото българската администрация не може да губи такива хора просто  така, коментира той. Кадиев призова да не се приемат оставки, докато не се разбере какво се случва в КФН. Предложението му за  отлагане на точката обаче беше отхвърлено.

Защо втори заместник-председател си тръгва, уж по лични причини, само 6 месеца преди изтичането на мандата, попита Кадиев. КФН не работи, коментира той и постави въпроса защо още не е отнет лицензът на КТБ на инвестиционен посредник.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа увери, че нямат абсолютно никакво отношение към оставката на Попов, който сам  трябвало да отговори имало ли е натиск или не.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини