Реформаторите искат смяна на шефа на КФН

  • 18 февруари 2015 10:01

  • 938
  • 0
Реформаторите искат смяна на шефа на КФН
©

Реформаторите подготвят промени в Закона за КФН, съобщи за "Преса" депутатът Петър Славов. Целта е да се въведат яснота, прозрачност и публичен контрол върху работата на комисията.

С поправките се изисква всеки от членовете на надзорния орган да носи персонална отговорност за решенията си. "В момента решенията се вземат колективно и така отговорността се размива", обясни Славов.

Според него би било напълно възможно промените да са първа стъпка към смяната на сегашния председател Стоян Мавродиев, към когото реформаторите са изключително критични. В проекта изискванията към тази длъжност се завишават. "РБ не е удовлетворена от работата на комисията. Пропуските по казуса КТБ са много сериозни. Комисията очевидно не е спазила надзорните си функции и на практика е проспала проблема", посочи Славов.

Освен това КФН ще бъде задължена да публикува мотивите към решенията си и точно да посочи кой как е гласувал. "Този законопроект е първа стъпка към повишаване на качеството на работа на тази комисия, за да не се стига до КТБ 2", категоричен е депутатът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
938 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини