Радан Кънев: Огромен е натискът за назначения

  • 12 ноември 2014 08:16

  • 3253
  • 1
Радан Кънев: Огромен е натискът за назначения
©

Не бива да бъда спокоен. По-важно е, че хората, които са в изпълнителната власт, не бива да бъдат спокойни. Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в отговор на въпрос по-спокоен ли е след съставянето на новото правителство.

Той разказа, че в последните дни е пътувал из България и му е направило впечатление, че "натискът за назначения и директния корупционен натиск е огромен". Търсят те хора, които са участвали в схеми. Цялата тази мрежа, с която е обрасла България, много лесно се пренася от една власт към друга. Много хора очакват да си намерят работа покрай властта - от най-ниски нива до най-високи, посочи Кънев.

Широката основа на новото управление означава, че в него са съсредоточени и надеждите на много хора. Всички те чакат нещо по-добро от властта. Много е лесно тези надежди да бъдат съсипани. Без друго на изборите се показа, че доверието е разпръснато. Не трябва това доверие да бъде разрушено с партизанщина в назначенията, подчерта съпредседателят на РБ.

Всички ние, които участваме в управлението, имаме много малко време. Трябва да покажем още в първия месец, че партизанщината е свършила, или поне е намаляла. Ако има партизанщина в назначенията, това ще си проличи много бързо. Ако не можем да се справим с проблемите в ключови сектори, не ни е мястото в политиката, каза Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

На въпроса защо няма министерски пост той отговори: "Не мисля, че борбата и преди, и след изборите е за постове, а е за политика, затова сега съм постигнал нивото в политиката, с което да съм полезен. Искам да стана гарант в парламента, че мнозинството ще го има, че ще може да гласува добрите актове на правителството и да контролира лошите".

В България се забелязва икономическа активност. Хората искат да правят пари, но очакват да видят в държавата приятел, а не враг, каза още Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3253 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.14 | 11:14

1
разбрахме нали цял месец се карахте,кой къде да седне

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини