Борисов назначава още 15 зам.-министри

  • 11 ноември 2014 18:03

  • 4065
  • 17
Борисов назначава още 15 зам.-министри
©

По предложение на ресорните министри, премиерът Бойко Борисов издаде заповеди за назначаването на още 15 заместник-министри, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Припомняме, вчера премиерът назначи първите заместник-министри. Своите постове запазиха заместник-министрите на външните работи Катя Тодорова, Валентин Порязов и Румен Александров, на финансите Кирил Ананиев, на земеделието и храните Георги Костов и на младежта и спорта Калин Каменов.

Доц. д-р Орхан Исмаилов, член на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на българските граждани към ДС и разузнавателните служби на БНА, става заместник-министър на отбраната. Поста си като заместник-министър запазва Десислава Йосифова.

Кметът на Община Мездра Иван Цанов и Деница Николова ще подпомагат работата на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Деница Николова в момента е управител на търговско дружество, но от 2009 г. до юни 2013 г. работи последователно в МФ, Фонд „Флаг” и МРРБ, където е била главен директор на ГД „Програмиране на регионалното развитие” и ръководител на управляващия орган по ОПРР.

Заместник-министри на икономиката ще бъдат Даниела Везиева, магистър по икономика от СА „Д. Ценов” и началник отдел „Административно-правно, финансово-стопанско и информационно обслужване” в Регионалния инспекторат по образованието в Русе, и магистърът по икономика от УНСС Любен Петров. От 2011 г. той работи като експерт и консултант на свободна практика, а преди това е бил член на Комитета за наблюдение на ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”, член и заместник-председател на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране, кмет на столичния район „Витоша”.

Бойко Пенков отново ще е заместник-министър на здравеопазването. Заместник-министър ще бъде и Ваньо Шарков, народен представител в 40-ото и в 41-ото Народно събрание, член и заместник-председател на парламентарната комисия по здравеопазване в двата си мандата.

Поста си на заместник-министър на културата запазва Боил Банов. Другият заместник-министър ще бъде доц. Бони Петрунова, заместник-директор на Националния археологически институт с музей към БАН.

Костадин Костадинов – ръководител на научно направление „Механика на дискретни системи” в Института по механика към БАН, е новият заместник-министър на образованието и науката. Досегашните си постове запазват Ваня Кастрева и Николай Денков.
На заеманата в момента длъжност остава и заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев.

За заместник-министър на околната среда и водите е назначен Красимир Живков, бивш областен управител на Софийска област.

Последвайте канала на

4065 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
...

2014.11.12 | 12:55

17
днес е свети Мина-честит празник на всички,които се мина-ха да гласуват за борисов

2014.11.12 | 12:55

16
Браво на Борисов!

2014.11.12 | 12:55

15
Поне новото правителство ще разботи за хората, за разлика от предишната тройна коалиция

2014.11.12 | 12:55

14
Анонимниците и глупавият вълк-министър ще провалят икономиката.

2014.11.12 | 12:55

13
Боко го нацвока в устата на комунетата

2014.11.12 | 08:47

12
Само напред само ГЕРБ

2014.11.12 | 08:31

11
АТАКАЛЪ умря на хуя на Хафъзов хахахахах
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.12 | 08:31

10
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ''Демокрация''? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ''Демокрация'', обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ''Демокрация'' че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери. За заключение братя сидерасти, да не забравите да се кланяте на телезвизията на Аллах, АлфаТВ.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.12 | 08:31

9
ДОКЛАДНА от Ахмед Емин – началник кабинет Г-н Председател Във връзка с постигнатото споразумение с г-н Волен Сидеров и решение на ЦОБ, аз изпълних поставената от вас задача, като предадох сумата 1 600 000 лв. /милион и шестстотин хиляди лева/ на г-н Волен Сидеров, за подпомагане на неговата предизборна кампания. Сумата бе предадена в присъствието на определените от Вас представители от ЦОБ – Камен Костадинов и Росен Владимиров. ПЕЧАТ.С уважение:''А. Емин'' Извод: Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на "Атака" Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.След това Доган убива А.Емин, за да заличи следите си, но документът останал непокътнат. Светна истината че АТАКА е проект на ДПС, със цел насаждане на етнически конфликти във България,с единствената цел разделението и. Събуди се Българино!

2014.11.12 | 08:15

7
Бойко е Костов
Крум Усаински - Крупник

2014.11.12 | 08:15

8
И жена на Доган все пак му подари кученце :))))

Добави коментар

Водещи новини