Дилма Русеф пристигна в България

  • 05 октомври 2011 06:24

  • 2267
  • 1
Дилма Русеф пристигна в България
©

Президентът на Бразилия Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на пристигна тази вечер на държавно посещение в България по покана на президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Самолетът на Русеф кацна на летище "София" в 22.45 ч., съобщи бТВ. Тя беше посрещната от главния секретар на президента Красимир Стоянов, от началника на кабинета му Никола Колев, от заместник-външния министър Димитър Цанчев.

Шейсет и три годишната Русеф, която е първата жена президент в историята на Бразилия, пристигна от Брюксел, където участва в срещата на върха ЕС - Бразилия.

Очаква се България и Бразилия да подпишат споразумение в областта на икономиката и информационните технологии. За миналата година стокообменът между двете страни е около 140 милиона щатски долара, което е нищо за размерите на петата по големина държава и шеста по сила икономика в света.

Това е първо посещение на бразилски държавен глава у нас от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Бразилия, чиято 50-годишнина се навършва през тази година.

В София бразилският президент ще има срещи с премиера Бойко Борисов и президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. В четвъртък Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на заминава за Велико Търново, за да разгледа крепостта "Царевец", а след това ще се отбие и до Габрово, където са предвидени срещи с нейни роднини.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2011.10.05 | 09:09

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини