Дилма Русеф ще разгледа Етъра

  • 26 септември 2011 06:25

  • 2551
  • 0
Дилма Русеф ще разгледа Етъра
© Булфото

Посещение в архитектурно-етнографския комплекс Етъра планират в Габрово за бразилския президент Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на, научи „Монитор” от кмета на града Николай Сираков.

Първата дама на южноамериканската страна, която е с български корен, пристига на посещение у нас на 5 и 6 октомври.

„От мерки за сигурност до последно няма да се съобщи точно кога Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на ще пристигне в Габрово. На мен ми се иска да й покажем Етъра, но това зависи от организаторите на визитата й”, обясни Сираков. В община Габрово още не са решили с какво да дарят Русеф, но търсели подарък, който „да е символ, да я откъсва от ежедневието и да я връща в града”.

В историческия музей пък планират да организират изложба за Дилма.

Макар че ще се отбие за кратко в Габрово, първата дама на Бразилия ще се види с роднини на баща си Петър Русев. Сред тях е и Тошка Ковачева, която е съпруга на първи братовчед на Дилма.

От общината планират и среща с граждани, а при възможност – и обяд. Може да я изненадаме с български народни манджи каза с усмивка кметът Сираков.

В София Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на ще се срещне официално с президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, по чиято покана пристига у нас.

Първата дама на Бразилия ще се види и с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който уговаряше визитата й в България още около Нова година. Тогава министър-председателят присъства на церемонията във встъпването на Дилма в длъжност.
 

Последвайте канала на

2551 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини