-
30 октомври 2014 14:06
- 1133
- 2
В сезона за приготвяне на консерви Агенцията по храните е бракувала над 8 хиляди литра фалшив оцет, а едно производствено предприятие е затворено. Това съобщи директорът на контролния орган Пламен Моллов. Той обясни, че става въпрос за химичен оцет, който може да бъде изключително опасен за здравето.
Основният проблем с химичния оцет или т. нар. "разредена оцетна киселина" и получения по биологичен път се състои в липсата на бактерицидно действие от страна на химичния разтвор, затова се развалят туршиите на хората. Това е много страшно. Оцетната киселина при определена концентрация може и да реже, да реже месо. Това че да се затвори обект не може да се докаже от какво е произведен продукта или е налице грубо нарушение на закона, коментира Моллов.
Последвайте канала на
Коментари 2
Добави2014.10.31 | 01:27
Добави коментар
Водещи новини
Главчев: Нека има повече светлина в домовете и душите, смирение и вяра!
05 май 202412:58
Кирил Петков за Възкресение Христово: Нека любовта победи омразата и завистта!
05 май 202413:06
Епископ Тихон: Руският патриарх можеше да спре войната, може и сега
05 май 202410:29
FT: Европейското разузнаване алармира, че Русия подготвя саботажи на целия континент
05 май 202411:33
"Духовно извисен": Путин присъства на пасхалното богослужение в "Христос Спасител" в Москва, атаките срещу Украйна - продължиха
05 май 202409:32
Катастрофиралият пиян полицай се оказа експерт в лаборатория за изследване на алкохолни проби
05 май 202411:55
Наркобосът Стефан Бонев-Сако се размина със свободата за Великден
05 май 202410:21
Мариус Куркински: Родил съм се като дълбоко вярващ човек, никой не ми е говорил за Бог
05 май 202411:42
Панайот Панайотов: Всичко, което съм постигнал, е заради създателят ни, имам интимен ритуал към него всеки ден
05 май 202411:24
2014.10.31 | 01:27