-
30 октомври 2014 14:06
- 1151
- 2
В сезона за приготвяне на консерви Агенцията по храните е бракувала над 8 хиляди литра фалшив оцет, а едно производствено предприятие е затворено. Това съобщи директорът на контролния орган Пламен Моллов. Той обясни, че става въпрос за химичен оцет, който може да бъде изключително опасен за здравето.
Основният проблем с химичния оцет или т. нар. "разредена оцетна киселина" и получения по биологичен път се състои в липсата на бактерицидно действие от страна на химичния разтвор, затова се развалят туршиите на хората. Това е много страшно. Оцетната киселина при определена концентрация може и да реже, да реже месо. Това че да се затвори обект не може да се докаже от какво е произведен продукта или е налице грубо нарушение на закона, коментира Моллов.
Последвайте канала на
Коментари 2
Добави2014.10.31 | 01:27
Добави коментар
Водещи новини
На конференцията на ДПС: Новото начало е факт, предстоят да се случат още много хубави неща за хората
22 декември 202412:10
Започна ремонт на "Кулата" заради влизането ни в Шенген
22 декември 202415:28
Почина ключова личност на Прехода
22 декември 202415:31
Предпразнично скочиха цените на тези храни
22 декември 202415:42
Германските имиграционни власти са предупреждавали за заподозрения от Магдебург
22 декември 202415:56
Киев: Москва екзекутира петима украински военнопленници
22 декември 202416:24
Путин заплаши Украйна с нови разрушения
22 декември 202415:12
Вълна от опити за палежи залива Русия
22 декември 202415:50
Лили спечели 3 милиона от последния си концерт
22 декември 202415:19
2014.10.31 | 01:27