Част от РБ иска "хигиенична" коалиция с АБВ

  • 30 октомври 2014 07:39

  • 2211
  • 2
Част от РБ иска "хигиенична" коалиция с АБВ
© Булфото

"Хигиенична“ коалиция с ГЕРБ поискаха част от депутатите от Реформаторския блок (РБ). Те са готови да приемат офертата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за двупартиен кабинет на малцинството без националистите от ПФ.

„Далеч по-подходящ партньор е проевропейска партия като АБВ“, коментира пред „Преса“ депутат. Според него до формиране на стабилно мнозинство може да се стигне с гласовете на „четири-пет читави депутати от ББЦ“. Такава позиция е била изразена на спешно заседание на парламентарната група на РБ, свикана вчера веднага след срещата с шефа на ЕНП Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския. Част от депутатите обаче настояли блокът да направи всичко възможно, за да убеди ГЕРБ да заложи на правителство на мнозинството в тристранен формат с ПФ. „Нито един вариант не е изключен, но още нямаме решение“, призна Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва.

Веднага след сбирката на парламентарната си група лидерите на блока проведоха нов тур консултации с ГЕРБ. След близо три часа отново не бе постигнато съгласие. „Не може да представим резултат, защото такъв не сме постигнали“, обясни след края Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Според Лукарски обаче реформаторите искат да видят дали управленската формула не може да бъде все пак правителство на мнозинството. „Не сме изключили ПФ като възможен партньор“, добави той.

„Ако до понеделник нямаме окончателен вариант и съгласие, за съжаление прогнозите за създаване на правителство са изключително песимистични“, заяви евродепутатът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, който стана част от преговорния екип на ГЕРБ. Срокът към РБ е до петък да кажат окончателно участват ли в кабинета, да подготвят управленска програма и проект на правителство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2211 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.02 | 21:04

2
ABVsa proevropeiska partiq kolkoto az sum tramvai!
mecenat

2014.11.02 | 21:04

1
Ако тези така наречени 'реформатори' не се реформират от агентурното си минало в Държавна сигурност, то те ще върнат обратно турците на бял кон в управлението. Срам за всички нас, които гласувахме за дясно управление и българско правителство!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини