Близнашки: Досиетата на КТБ ще станат новия 10-ти ноември за хората

  • 29 октомври 2014 20:34

  • 3692
  • 7
Близнашки: Досиетата на КТБ ще станат новия 10-ти ноември за хората
©

Средствата, които използвахме бяха минимални. Много съжалявам, че актуализацията на бюджета не беше направена в края на мандата на предходното Народно събрание, защото това създаде огромни затруднения в работата на служебното правителство. Ние много често буквално изстисквахме бюджета, за да намерим средства за извънредните ситуации, пороите и наводненията, респективно справянето с последиците от тях. Очакванията към нас са много по-големи, но ние успяхме да осигурим глътка въздух, за да могат институциите да функционират нормално. Това каза служебният премиер Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска пред БНТ.

Предшествениците ни бяха заложили един нереалистичен бюджет, който ни постави в сложно положение, бяха спрени европрограми. Благодарение на възвърнатото доверие към нас ЕК ни възстановява спрени евросредства.

Актуализацията, която предлагаме се налага и заради показването на несигурността в Европа. Това налага и модернизиране на армията ни, посочи премиерът.

Аз бях от онези хора, които бяха на улицата сред хората. Правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 действаше под натиск. Предполагам, че бюджетът е направен с най-добри намерения, но предшествениците ми не са си давали сметка докъде стига неодобрението на хората.

Актуализацията на бюджета ще даде решение и на казуса с КТБ, посочи Близнашки. Категорично съм убеден, че досиетата на КТБ трябва да се отворят, защото такива са и обществените очаквания. Смятам, че това ще е нов 10-ти ноември за хората. Надявам се Цветан Василев да се завърне в страната и да даде отговорите на обществото. Той като един отговорен човек дължи това на хилядите хора, които са му се доверили, категоричен е Близнашки.

Заварихме бюджета на фонда за преодоляване на последиците от бедствията и авариите буквално изпразнен. Там веднага отидоха едни 50 милиона. До последно сме се опитвали да отговорим на потребности, които са от жизнено важно значение“, каза още премиерът.

Мисля, че е време за точка. Разбира се, вариантът с многоточието не трябва да се зачерква изцяло, защото политическата конюнктура след последните избори е много сложна и това създава затруднения за образуване на правителство. Но аз съм категоричен, че страната се нуждае от силно политическо правителство. Той заяви, че очаква в средата на следващата седмица да се възложи проучвателен мандат.

„Лично моето мнение е, че или ще имаме успешен първи мандат, или няма да имаме правителство въобще. Моето лично желание и внушение към основните политически сили е да постигнат съгласие, да намерят допирните точки на компромиса и някъде към 10 ноември да имаме съставено правителство“, каза още Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3692 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.10.30 | 09:23

7
Не нов 10 ноември , а НОВ 9 - и СЕПТЕМВРИ ЩЕ ИМА , вашата мама крадлива и продажна ! САМО БЪЛГАРИЯ !? САМО АТАКА ! САМО РУСИЯ ! КОНФИСКАЦИЯ на ОТКРАДНАТОТО и ЗАГРАБЕНОТО ! На ЧЕНГЕЛА КРАДЦИТЕ !

2014.10.30 | 09:22

6
Чух , че Първанов имал 80 милиона в КТБ ?! Вярно ли е ! Да се публикуват ПЪЛНИТЕ СПИСЪЦИ ! Искров да се арестува заради мълчаливо съдействие и липса на контрол ! Публичен процес на виновниците за тази МЕГАКРАЖБА от 4 милиарда ! Цацаров на отчет пред народа !
Българин

2014.10.30 | 09:22

5
На ли е демокрация всичко трябва да се знае,но до къде... До където им изнася на управляващите....
Боримечката

2014.10.30 | 09:22

4
Ей, давайте списъците и стига размахвайте досиетата, пред хората!!! Почвайте ги тия негодници, съд изатвор, че търпението на народа се изчерпи, да не ви почне той, на там вървят нещата!!! Престанете да плашите със досиетаТа!!! Негодницииии, ВАЩА МАМАААААААА!!!

2014.10.30 | 09:22

3
Костов аз очаквах ти да си на първо мято а той бил Гоце с 80 милки - Гоце Цацаров пита къде ги намери тея 80 милки? и как ще докажеш произхода им? Цацата нещо спомена за 20 години затвор без обжалване

2014.10.30 | 09:21

2
отваряйте списъците и досиетата в КТБ да види Дедо Мраз кой колко е спестил от закуски
mmm

2014.10.30 | 09:21

1
Откъде са парите които са изпирани,на кого са и къде са сега?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини