Политолог: Все още има вариант за правителство вдясно от центъра

  • 28 октомври 2014 16:39

  • 1182
  • 1
Политолог: Все още има вариант за правителство вдясно от центъра
©

Не ми се струва, че противоречията, артикулирани от лидерите, са непреодолима пречка за създаването на коалиционно управление. Това, което имаме със сигурност до тук е, че правителството ще бъде около ГЕРБ и РБ. Това каза в интервю за БНР политологът Даниел Смилов, който предложи алтернатива, за да е ясно, че правителството може да разчита на подкрепата на ПФ, които не искат да се ангажират с представителство в изпълнителната власт.

Доколкото аз разбирам, проблемът е по какъв начин ще бъде дадена подкрепа от страна на Патриотичния фронт. И тук ми се струва, че има различни формули, които могат да бъдат обсъждани. Една формула например е да има коалиционно споразумение между ГЕРБ и реформаторите, което е подписано от ПФ само в частта, която е програмна, като има една специална клауза, която казва, че всъщност разпределението на министрите ще е отговорност само на две от трите партии, коментира политологът.

Според Смилов все още има вариант за правителство вдясно от центъра. Евентуален отказ от такова не би легитимирал други форми на управление, смята той.

В този парламент има две големи мнозинства – проевропейско и не толкова голямото – десноцентристко. Около тези възможности трябва да се мисли за управленски формат, каза още политическият анализатор.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1182 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.28 | 21:13

1
Правителството щяло да се върти около... ми прилича на това , че един уйй се върти около гъза на ТИКВАТА РАПОН БЕЙ !

Добави коментар

Водещи новини