Партиите са склонни на диалог, за да няма нови избори, обяви Белемезов от АБВ

  • 28 октомври 2014 10:49

  • 2149
  • 0
Партиите са склонни на диалог, за да няма нови избори, обяви Белемезов от АБВ
©

Партиите са склонни да водят конструктивен диалог с цел да формират правителство и да не се стигне отново до предсрочни парламентарни избори.

Това заяви пред Фокус депутатът от АБВ Светослав Белемезов. По думите му парламентът започна своята работа абсолютно нормално и ще работи за момента по стария си правилник.

“Икономическата обстановка е изключително тежка, поради това че дълго време нямахме стабилно правителство. В условията на нестабилно управление голяма част от бизнеса изпитва затруднения да работи и да функционира по правилния начин. Далече съм от мисълта, че има неразумни политици. Има политици, които неглижират проблемите на деня. Надявам се, че със съвместни усилия партиите ще намерят баланса между своята лична програма и мерките, които се предлагат за всеки един от спешните проблеми в момента”, подчерта Светослав Белемезов.

Според него думата компромис в момента е основополагаща в българския политически живот, но трябва да се прилага от всички страни. “Ще търсим диалог с всички 8 партии, които са в парламента. Наличието на толкова партии в Народното събрание е предпоставка за истински плурализъм и демокрация. Не на последно място така разпределен парламентът дава възможност за по-добър вътрешен контрол, нещо което е липсвало до момента”, каза още депутатът.

АБВ нямат пречка да работят с всяка една от политическите партии, стига политическата им ценностна система да съвпада, обясни Белемезов. По думите му правителство със сигурност ще има, тъй като всички партии осъзнават, че предсрочните избори са крайно нежелани от обществото.

Последвайте канала на

2149 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини